Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Σε εξέλιξη το κρίσιμο άτυπο υπουργικό συμβούλιο

Ξεκίνησε η συνεδριάση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου της Κυβέρνησης λίγο μετά τις 14:30 με κύριο θέμα τις προτάσεις του ΥΠΟΙΚ για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2012 -2015 και τα μέτρα που συμφώνησαν κυβέρνηση και τρόικα ύψους...
6,4 δισ. ευρώ για το 2011 με στόχο την μείωση του ελλείμματος. Το Υπουργικό αναμένεται να είναι πολύωρο και κρίσιμο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι η πρώτη φορά που οι Υπουργοί της κυβέρνησης θα πάρουν ανοιχτά θέση ενάντια στον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου ενώπιον του πρωθυπουργού.


Η συνεδρίαση αυτή λαμβάνει χώρα σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την κυβέρνηση με την λαϊκή αγανάκτηση να φουντώνει και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να φαίνονται αναποφάσιστοι για τον θα πρέπει να στηρίξουν το νέο Μνημόνιο.


Η χθεσινή μαζική συγκέντρωση στο Σύνταγμα αυξάνει άλλωστε ακόμα περισσότερο στην κυβέρνηση και στα μέλη της, η οποία προσπάθησε το Σαββατοκύριακο να περάσει σε ένα είδος μίνι αντεπίθεσης με βίντεο και ανακοινώσεις κατά των ΜΜΕ με κατηγορίες για παραπληροφόρηση…


Το σημερινό υπουργικό συμβούλιο είναι προπομπός του υπουργικού της Τετάρτης , όπου οι προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου, όπως και τα έκτακτα μέτρα, θα οριστικοποιηθούν, αφού νωρίτερα συνεδριάσουν και τα κοινοβουλευτικά όργανα του κυβερνώντος κόμματος.


Πρόθεση της κυβέρνησης είναι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο θα έχει τη μορφή τριετούς προϋπολογισμού και, ως εκ τούτου, θα είναι σε ένα και μόνο άρθρο, να έχει εγκριθεί από το Κοινοβούλιο πριν από το τέλος του μήνα και τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 24 και 25 Ιουνίου.


Αντιμέτωπη με παραιτήσεις η κυβέρνηση ;


H εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ανέφερε σε χθεσινό δημοσίευμα της ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να έρθει αντιμέτωπη με ομοβροντία παραιτήσεων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που δεν θα θελήσουν να ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας, αλλά ούτε και να προκαλέσουν κοινοβουλευτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας αυτό θα εξαρτηθεί σε ένα βαθμό από το κατά πόσο ο Γιώργος Παπανδρέου θα τους πείσει για την νέα συμφωνία με την τρόικα, καθώς αυτή την στιγμή τουλάχιστον 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται απέναντι από την κυβέρνηση με άγριες διαθέσεις.


Οι βουλευτές που σκέφτονται να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση, αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», είναι αυτοί την στιγμή 8 -10 και δεν επιδιώκουν να ρίξουν την κυβέρνηση ή να έχουν δική τους αυτόνομη κοινοβουλευτική παρουσία, αλλά να διασώσουν την προσωπική τους παρουσία. Γι’ αυτό και εμφανίζονται πρόθυμοι να παραχωρήσουν τις έδρες στο κόμμα τους - προσφέροντας τη δυνατότητα ανάδειξης των αναπληρωτών τους σε βουλευτές - ώστε να μη διαταράξουν τις κοινοβουλευτικές ισορροπίες.


ΠΗΓΗRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...