Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Το παγωμένο νερό αδυνατίζει

Αν θέλετε να χάσετε επιπλέον θερμίδες, πιείτε παγωμένο νερό. Αυτό θα ενεργοποιήσει εκείνο τον μηχανισμό του σώματος, ο οποίος ανεβάζει τη θερμοκρασία του παγωμένου νερού, προκειμένου να “ισορροπήσει” με τη θερμοκρασία του σώματος, με το να...
καταναλώνει θερμίδες.


Έτσι λοιπόν, ο οργανισμός καίει τις θερμίδες που χρειάζεται προκειμένου να εναρμονίσει το παγωμένο νερό με την κανονική του θερμοκρασία, και μάλιστα με μεγάλη συχνότητα. Ας υπολογίσουμε όμως πόσες ακριβώς θερμίδες θα κάψετε:


Υποθέτουμε ότι πίνετε μισό λίτρο παγωμένου νερού. Η θερμοκρασία του νερού εκτιμάται γύρω στους 0 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία του σώματος στους 37 βαθμούς Κελσίου. Το σώμα για να ανεβάσει την θερμοκρασία ενός γραμμαρίου νερού κατά 1 βαθμό Κελσίου πρέπει να κάψει 1 θερμίδα.


Έτσι λοιπόν, για ένα ποτήρι μισού λίτρου, το σώμα πρέπει να ανεβάσει περίπου 500 γραμμάρια νερού από τους 0 στους 37 βαθμούς Κελσίου. Για να το κάνει αυτό, πρέπει να κάψει 17.508 θερμίδες, ή 17,5 Kcal.


Έτσι λοιπόν ένα λίτρο παγωμένου νερού καίει 35 θερμίδες, και δύο λίτρα – ποσότητα που σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα είναι απαραίτητη για τον άνθρωπο σε καθημερινή βάση – καίνε 70 θερμίδες.


Μαζί με καλή δίαιτα και άσκηση είστε έτοιμοι για παραλία!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...