Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΟΦΗ τώρα σε θέλω!

Tα ψέματα τελείωσαν για τον ΟΦΗ! Η άνοδος του στη Σούπερ Λίγκα μετά από δύο «περιπετειώδη» χρόνια περιπλάνησης στα γήπεδα της Football League είναι πλέον γεγονός.


Ο αγώνας που έκανε...
όλο αυτό το χρονικό διάστημα κόντρα στο «σύστημα» και στους νόμους του δικαιώθηκε πανηγυρικά. Ωστόσο, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μείνει στο χθες αλλά οφείλει να σκέφτεται ήδη το αύριο.


Ο δρόμος της επιστροφής στη μεγάλη κατηγορία δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα για την κρητική ομάδα και αν θέλει να λέει ότι έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και δεν επιθυμεί να βιώσει ξανά τα ίδια απαιτείται πλάνο. Τα χρονικά περιθώρια που έχει μπροστά της για να το εφαρμόσει μπορεί να είναι περιορισμένα αλλά είναι καλό να ακούς ότι έχουν ήδη γίνει τα πρώτα βήματα.


Προτεραιότητα που έχει θέσει ο Νίκος Μαχλάς είναι η οικονομική εξυγίανση της ομάδας. Τα έσοδα 5 εκ. ευρώ που θα μπουν στα ταμεία του ΟΦΗ είναι αρκετά για να καλύψουν ένα μέρος του ελλείμματος αλλά όχι αρκετά. Χρειάζεται, πάνω απʼ όλα να υπάρξει σωστή διαχείριση έτσι ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως και πέρσι με τους παίκτες να είναι απλήρωτοι για μήνες.


Κατά δεύτερο λόγο, η πολιτική που θα ακολουθήσει η ομάδα του Ηρακλείου στον τομέα του μπάτζετ θα είναι σφιχτή και εναρμονισμένη με τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που κυριαρχεί στη χώρα μας. Οι παίκτες που θα συνεχίσουν στην ομάδα και τη νέα σεζόν αλλά κι εκείνοι που θα έρθουν δεν θα πρέπει να περιμένουν πλουσιοπάροχα συμβόλαια. Το αντίθετο μάλλον.


Εκτιμώντας όλα τα παραπάνω, γίνεται αντιληπτό ότι δεν θα ακουστούν μεγαλόστομες δηλώσεις αναφορικά με τους στόχους που θα θέσει η ομάδα. Οπως λένε στον ΟΦΗ, θα «κυνηγήσουν» πρώτα απʼ όλα την παραμονή τους στη Σούπερ Λίγκα και θα είναι και ευχαριστημένοι. «Οπλο» τους για να το πετύχουν αυτό, θεωρούν ότι θα είναι η «καυτή» έδρα τους, το «Γεντί Κουλέ».


Αν όλα αυτά που σκέφτονται οι Κρητικοί για τη νέα σεζόν γίνουν πράξη τότε μπορεί να δούμε ξανά τον ΟΦΗ να ανακτά την υψηλή αξία της μετοχής του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και να γίνεται, όπως στο παρελθόν, μία από τις πιο υπολογίσιμες δυνάμεις στην επαρχία. Τότε που οι αντίπαλοι έχαναν πριν καν «πατήσουν» στο Ηράκλειο και... έτρεμαν τα πόδια τους μόλις έμπαιναν στο «κλουβί».



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...