Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Αγανακτισμένοι Έλληνες: Αναγνώριση από τα διεθνή Μ.Μ.Ε.

Στα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης φιγουράρει η μεγαλειώδης συγκέντρωση στο Σύνταγμα, με τα δημοσιεύματα να επισημαίνουν ότι χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας τη στιγμή που ο πρωθυπουργός επιχειρεί να...
διασφαλίσει νέα συμφωνία για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.


"Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ξεκινά τη Δευτέρα εκστρατεία για να διασφαλίσει τη νέα συμφωνία για τη διάσωση της οικονομίας, επιβάλλοντας νέα μέτρα λιτότητας σε ένα έθνος που ήδη έχει εξεγερθεί κατά της διαφθοράς και της οικονομικής κακοδιαχείρησης" αναφέρει το Reuters.
Επισημαίνεται μάλιστα πως η αναταραχή αυξάνεται ακόμα και στις τάξεις του Γιώργου Παπανδρέου εξαιτίας των επιπτώσεων που θα έχουν οι περικοπές που απαιτεί η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


Σύμφωνα με το Reuters, τουλάχιστον 80.000 άνθρωποι κατέκλυσαν κεντρική πλατεία της Αθήνας για να δηλώσουν την οργή τους για την κακή κατάσταση της χώρας. "Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, εξαγριωμένοι με τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης, απαίτησαν την Κυριακή η κατά πολύ χρεωμένη χώρα να σταματήσει να πληρώνει τους πιστωτές της" μετέδωσε το Associated Press.


Γίνεται ιδιαίτερη μάλιστα αναφορά και στο σύνθημα "δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε", το οποίο ξεκίνησε από το κίνημα "Δεν πληρώνω" και πλεόν ακούγεται καθημερινά στο Σύνταγμα εν όψει των αποκρατικοποιήσεων.


Αναφέρεται ακόμα ότι "κατά την Αστυνομία οι διαδηλωτές ήταν 60.000, αλλά οι συμμετέχοντες δηλώνουν ότι ήταν πολλοί περισσότεροι". Εκτενή αναφορά στη συγκέντρωση της Κυριακής και στο κίνημα των "Αγανακτισμένων" πραγματοποιούν και οι Financial Times.

Χιλιάδες Έλληνες πραγματοποίησαν την Κυριακή διαδήλωση έξω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αντιτιθέμενοι στο νέο πακέτο μέτρων λιτότητας που συμφώνησε η κυβέρνηση σε αντάλλαγμα για το νέο πακέτο διάσωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το δεύτερο όπως επισημαίνεται σε διάστημα 13 μηνών.


Για το κίνημα των "Αγανακτισμένων Ελλήνων", που οι Financial Times τονίζουν πως βασίσθηκε πάνω στο μοντέλο των Ισπανών Indignados, αναφέρουν πως πρόκειται για ποικιλόμορφο σώμα διαδηλωτών, που απαρτίζεται από άνεργους αποφοίτους μέχρι περιβαλλοντικά αφυπνισμένους πολίτες και συνταξιούχους και τους συνδέει η οργή κατά των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η σοσιαλιστική κυβέρνηση.


Το ποτάμι των "Αγανακτισμένων" πολιτών πλημμύρισε τους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων. Πρωτοφανής σε όγκο συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Χιλιάδες άνθρωποι έστειλαν εκκωφαντικό μήνυμα σε κυβέρνηση και τρόικα (Vids)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...