Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Το μετρό πάει προς Πειραιά

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η επέκταση του μετρό προς τον Πειραιά, καθώς τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως για την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της Αττικό Μετρό και του αναδόχου του έργου...

Ήδη η σύμβαση του έργου βρίσκεται στο ελεγκτικό συνέδριο προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος προσυμβατικός έλεγχος. Οι τελικές υπογραφές θα μπουν όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος


Έτσι, ανοίγει έτσι λοιπόν ο δρόμος για τη σύνδεση του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος με το λιμάνι του Πειραιά, διαδρομή που θα καλύπτουν οι συρμοί του μετρό σε μία ώρα.


Στη γραμμή τρία θα προστεθούν έξι νέοι σταθμοί από την Αγία Μαρίνα στο Χαϊδάρι έως το δημοτικό θέατρο του Πειραιά, που θα εξυπηρετούν 135.000 επιβάτες ημερησίως.


Η επέκταση θα έχει μήκος 7,6 χμλ, προϋπολογισμό 515 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε πέντε χρόνια από τώρα, δηλαδή το 2017.


Τους επόμενους μήνες μάλιστα αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρόδρομες εργασίες, δηλαδή η απαραίτητη αρχαιολογική ανασκαφή αλλά και οι παρακάμψεις δικτύων κοινής ωφέλειας.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...