Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

5 μύθοι για τους άντρες (που πιστεύουν ακόμα οι γυναίκες)

Μεγαλώσαμε με αυτούς και ύστερα είδαμε στην πράξη ότι όσα μάθαμε να τηρούμε σαν... ευαγγέλιο ήταν τελικά άκυρα. Διάβασε 5 μύθους για τους άντρες που (επιτέλους) ήρθε η ώρα να απομυθοποιήσεις.


Αμέτρητοι τόνοι χαρτιού έχουν τυπωθεί με ...
συμβουλές από γυναίκες προς γυναίκες για το τι αρέσει και τι όχι στους άντρες. Πόσες από αυτές ισχύουν όμως; Ποιος ξέρει καλύτερα από τους ίδιους τους άντρες τι τους αρέσει;


Όπως εμείς διαβάζουμε ένα άρθρο με τίτλο "τι θέλει μια γυναίκα" για να σχολιάσουμε λίγο μετά "καμιά σχέση με την πραγματικότητα", το ίδιο τελικά συμβαίνει και με τους άντρες. Ρωτήσαμε και τους ίδιους (για να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε καταλάβει σωστά) και ναι. Είναι επίσημο. Διάβασε 5 κορυφαίους μύθους για τους άντρες (που και οι ίδιοι επιβεβαιώνουν ότι δεν ισχύουν).


1. Δεν θα σε σεβαστεί αν κάνεις σεξ μαζί του στο πρώτο ραντεβού.
Η αλήθεια είναι ότι είτε κάνεις σεξ στο πρώτο ραντεβού είτε στο εκατοστό, το σεξ (ή η αποχή από αυτό) δεν έχει μεγάλη σχέση με το σεβασμό. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και κάθε περίσταση επίσης. Αν παίρνεις μια τόσο προσωπική απόφαση με βάση όχι τι θέλεις αλλά τι πιστεύεις ότι θέλει ο άλλος είσαι σε λάθος δρόμο.


2. Στους άντρες αρέσει να είναι "κυνηγοί".
Δεν αρέσει σε όλους τους άντρες το "κυνήγι", ιδίως στους νεότερους. Ένα μεγάλο μέρος των αντρών, αντίθετα με ό,τι πιστεύεται, διστάζει να προσεγγίσει μια γυναίκα από φόβο μήπως νιώσει απόρριψη. Είναι πολύ πιο εύκολο να κάθεσαι αραχτός και να περιμένεις τον άλλο να κάνει το πρώτο βήμα.


3. Δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική φιλία ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα.
Η αλήθεια είναι ότι ένας άντρας και μια γυναίκα μπορούν να είναι φίλοι, αλλά αυτό είναι πολύ πιο εύκολο όταν δεν υπάρχει ερωτική έλξη μεταξύ τους. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι σε μια στιγμή αδυναμίας δεν θα βρεθείς αγκαλιά με τον κολλητό σου, αν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες όταν τον είδες είναι "πόσο σέξι είναι". Πολλές φορές εξάλλου η φιλία δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πρόσχημα που χρησιμοποιεί είτε αυτός είτε εσύ (συνειδητά ή λιγότερο συνειδητά) για να βρίσκεσαι κοντά του χωρίς να διακινδυνεύεις να φας απόρριψη και χωρίς να κινείς υποψίες (αν έχεις σχέση και θέλεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο).


4. Στους άντρες αρέσει πάντα να αφήνουν κάτι στη φαντασία!
Ε, ναι, τους αρέσει να δείχνεις σέξι, φορώντας μια αποκαλυπτική μπλούζα ή να βγαίνεις από το μπάνιο τυλιγμένη μόνο με την πετσέτα σου, αλλά ξέρεις τι τους αρέσει ακόμα περισσότερο... Δεν χρειάζεται να σου πούμε.


5. Οι άντρες φοβούνται τις ανεξάρτητες γυναίκες.
Πολλοί ναι. Και άλλοι τόσοι όμως όχι, ιδίως αν είναι κάτω των 40. Οι άντρες που είναι μικρότεροι των 40 έχουν συνηθίσει να μιλούν, να συναναστρέφονται και να κάνουν σχέσεις με ανεξάρτητες γυναίκες και μάλλον τις εξαρτημένες φοβούνται. Ένας άντρας που δεν είναι ανασφαλής και έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του παίρνει δύναμη από την ανεξάρτητη γυναίκα που έχει δίπλα του και νιώθει υπερήφανος γι' αυτήν. Δεν τη φοβάται.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...