Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

84-χρονη ισχυρίζεται πώς έλυσε το μυστήριο του δίσκου της Φαιστού

Χρειάστηκε περισσότερα από είκοσι χρόνια, αλλά οι κόποι της Ζαφειρώς Γεωργουλάκη δεν πήγαν χαμένοι, καθώς, όπως υποστηρίζει, κατόρθωσε να...
αποκρυπτογραφήσει το δίσκο της Φαιστού. 


Σε περίπτωση που επαληθευτούν οι ισχυρισμοί της 84χρονης, τότε μία γυναίκα που δεν έχει πάει ούτε δημοτικό σχολείο, θα έχει βάλει τα γυαλιά στους ειδικούς.


"Αρκετοί υποστηρίζουν ότι ο δίσκος της Φαιστού είναι ένα ημερολόγιο που δείχνει τις εποχές και τις περιοχές όπου γίνονταν κατά εποχή διάφορες καλλιέργειες. Άλλοι πάλι ότι ο δίσκος ήταν αιγυπτιακός και περιλάμβανε μυστικά που δεν έπρεπε να τα μάθουν οι Μινωίτες. Σεβαστή η άποψή τους, αλλά ήρθε η ώρα να ακουστεί και η δική μου, που είμαι σίγουρη ότι είναι η πιο σωστή. Ο δίσκος της Φαιστού είναι μια παραγωγική υδρόγειος σφαίρα και περιλαμβάνει τον παραγωγικό χάρτη της μινωικής Κρήτης.


Στην Κνωσό, σύμφωνα με τη δική μου εξήγηση, γινόταν διεθνής έκθεση ανταλλαγής προϊόντων. Αυτό φαίνεται, αν εξηγήσεις ένα-ένα τα σχέδια αλλά και τα στοιχεία που υπάρχουν επάνω στον περίφημο δίσκο της Φαιστού", δήλωσε στην εφημερίδα "Espresso".


Στον διάσημο δίσκο της Κρήτης, που βρέθηκε στα ανάκτορα της Φαιστού το 1908 από μια ιταλική αρχαιολογική αποστολή, σύμφωνα με την Ζαφειρώ Γεωργουλάκη, απεικονίζεται στη μία πλευρά η Ευρώπη και στην άλλη η Αφρική. "Αυτό φανερώνει ότι οι Κρήτες από εκείνη την εποχή γνώριζαν ότι η Γη είναι στρογγυλή", τόνισε.


Στην εξήγησή της, υποστηρίζει ότι η πρώτη όψη του δίσκου της Φαιστού αποτελείται από τριάντα κράτη, ενώ σε πολλά από αυτά παράγονται παρόμοια προϊόντα. "Στην πρώτη πλευρά βλέπουμε την Ευρώπη, διότι εκεί υπάρχουν οι περισσότερες ελιές. Σήμερα βέβαια τα κράτη είναι είκοσι έξι, που σημαίνει ότι κάποια με το πέρασμα του χρόνου συγχωνεύτηκαν", ανέφερε.


Στη δεύτερη όψη του δίσκου, όπως υποστηρίζει, τα κράτη είναι τριάντα ένα, ενώ υπάρχουν δεκατρία παραπάνω παραγωγικά είδη.


"Στη δεύτερη πλευρά είναι η Αφρική. Για πρώτη φορά βρίσκουμε στον χάρτη το σχέδιο του σκλάβου, που σημαίνει ότι εκείνα τα χρόνια χρησιμοποιούσαν στις δουλειές τους δούλους από την Αφρική", σημείωσε.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...