Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Β. Εύβοια

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στη δύσβατη περιοχή του Αγιόκαμπου, στην Εύβοια. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 11 αεροπλάνα, δύο ελικόπτερα, 80 πυροσβέστες με...
27 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα.


Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η εικόνα είναι σαφώς βελτιωμένη. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες μικροεστίες, αφού η φωτιά δεν έχει ενεργό μέτωπο, ενώ η δύναμη του αέρα έχει εξασθενίσει στα 4 μποφόρ.


Υπό έλεγχο κατάφερε να θέσει η πυροσβεστική και την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε ρεματιά στην περιοχή Νερατζούλες Αργασίου, στη Ζάκυνθο. Για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη θέση Μπαλντά στην Κερατέα εξετάζεται από το αρμόδιο τμήμα η εκδοχή του εμπρησμού.


Σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, καθώς εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών βοριάδων, που στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά και τα 7 μποφόρ, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών και σε άλλες περιοχές της χώρας.


Ο υδράργυρος σήμερα αναμένεται να φθάσει μέχρι και τους 29 βαθμούς Κελσίου, με την ΕΜΥ να προβλέπει ότι ο μίνι καύσωνας θα διατηρηθεί για αρκετές ημέρες.




ΠΗΓΗ: news24|7



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...