Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Το Σεπτέμβριο η μείωση του ΦΠΑ

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ενεργοποιηθεί το σχέδιο για τη μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, που προβλέπει:


• Τη μείωση του υψηλού συντελεστή από...
23% σε 20% που θα φέρει μειώσεις τιμών σε καύσιμα, ρούχα, παπούτσια, αυτοκίνητα, οινοπνευματώδη ποτά, έπιπλα, είδη οικιακής χρήσης, ηλεκτρικές συσκευές , λογαριασμούς κινητής και σταθερής τηλεφωνίας κ.α.


• Τη μείωση του χαμηλού συντελεστή από 13% στο 10%. Αυτό αφορά τρόφιμα, τιμολόγια ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, φυσικού αερίου και εισιτήρια ΜΜΜ.


• Τη μετάταξη από το χαμηλό στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ των υπηρεσιών εστίασης (εστιατόρια, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης, ταβέρνες κλπ).


Για να αντισταθμιστούν οι απώλειες από τη μείωση των συντελεστών, αναμένεται αύξηση του ΦΠΑ σε υπηρεσίες υδραυλικών, ηλεκτρολόγων, ελαιοχρωματιστών, κλπ. Ο χαμηλότερος συντελεστής του 6,5% θα μειωθεί στο 5% και θα αφορά φάρμακα, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βιβλία και Τύπο και εισιτήρια θεάτρου. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Έθνους», στο τραπέζι βρίσκεται, αλλά χωρίς να έχει ληφθεί απόφαση, η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...