Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Η κάθοδος των Αγανακτισμένων "βούλιαξε" το Σύνταγμα

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων ετών... Οι πάνω από 500.000 Αγανακτισμένοι από όλη την Ελλάδα πλημμύρισαν όχι μόνο την πλατεία Συντάγματος, αλλά γέμισαν ασφυκτικά και...
όλους τους γύρω δρόμους κάνοντας μια ειρηνική “έκκληση” για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού...


Το τσουνάμι των Αγανακτισμένων κατέφτασε από νωρίς από όλα τα σημεία της Αθήνας αλλά και από τα νησιά και τις επαρχίες. Εκατοντάδες από αυτούς ταξίδευαν από την προηγούμενη μέρα ώστε να παραβρεθούν στη διαδήλωση της Κυριακής (05.06) αφήνοντας το στίγμα τους στην Ιστορία των Αγανακτισμένων...



Οι ελληνικές σημαίες είχαν καλύψει κυριολεκτικά όλη την πλατεία Συντάγματος , ενώ δε σταμάτησαν να ανεμίζουν ούτε λεπτό φανερώνοντας το ελληνικό φρόνημα και την εθνική μας περηφάνια. Την πλατεία είχαν κατακλύσει και σημαίες άλλων Αγανακτισμένων χωρών όπως της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Αργεντινής.


Εντύπωση προκαλούσε ένα τεράστιο πανό που έγραφε: “Η καμαριέρα είπε όχι: Εσείς;” αλλά και ένα μικρότερο στο οποίο αναγραφόταν: “Όχι άλλο ξεζούμισμα.”, φανερώνοντας την οξεία δυσαρέσκειά των πολιτών οι οποίοι, σε αντίθεση με το παρελθόν, δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια...







Συνθήματα ακούγονταν από παντού:ακόμη και τα παιδάκια, με όλη την αθωότητα που τα διακατέχει, φώναζαν συνθήματα σφυρίζοντας ρυθμικά. Οικογένειες με τα παιδιά τους, συνταξιούχοι, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι και άνεργοι διεκδικούν ό,τι δικαιωματικά τους ανήκει: ένα καλύτερο, αξιοπρεπές αύριο.





Όλοι οι δρόμοι γύρω από το κέντρο ήταν γεμάτοι διαδηλωτές. Από τη Σταδίου, την Πανεπιστημίου, την Ερμού και την Μητροπόλεως μέχρι και τη Βασιλίσσης Σοφίας αλλά και Πατησίων.




Ωστόσο, μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στη διασταύρωση Ακαδημίας και Κανάρη όπου η αστυνομία εμπόδιζε τους διαδηλωτές να περάσουν. Μάλιστα, τεράστια κάγκελα είχαν στηθεί από τους διαδηλωτές μπροστά από τη Βουλή.





Η πρωτοφανής αυτή συγκέντρωση αυτή δε μοιάζει με καμία άλλη και μάλλον βάζει “τα γυαλιά” σε όλους όσους θεωρούσαν πως οι Έλληνες κοιμούνται.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...