Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Αρχίζει η γιορτή του Μουντιάλ!

Με τη συμμετοχή 203 Εθνικών ομάδων, από έξι ηπείρους, σε ένα παζλ αγώνων που αναμένεται να ξεπεράσουν τους 832 σε κάθε γωνία της γης, αρχίζει αύριο και επίσημα το Παγκόσμιο Κύπελλο μέσω των...
πρώτων προκριματικών φάσεων.


Η αίγλη των τελικών φάσεων του Μουντιάλ μπορεί να απέχει ακόμη πολύ μιας και βρισκόμαστε ακόμα τρία χρόνια πριν την πρώτη σέντρα στα γήπεδα της Βραζιλίας, αλλά άρωμα από την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση της υφηλίου θα αρχίσει ήδη να αναβλύζει από τις ακτές της Καραϊβικής!


Αύριο (15/01), θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος αγώνας των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο μεταξύ δύο μικροσκοπικών χωρών. Στην αναμέτρηση Μόντσερατ εναντίον Μπελίζε οι φίλαθλοι θα είναι ελάχιστοι, το ενδιαφέρον επίσης μικρό, όμως αυτό που τραβάει τα βλέμματα είναι το γεγονός πως αποτελεί την επίσημη έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διαρκέσει 36 μήνες!


Οι προκριματικές φάσεις θα αρχίσουν επίσης πέραν από την Βόρεια και Κεντρική Αμερική και στην Ασία μέχρι τον Ιούλιο, ενώ για την Ευρώπη θα πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα το Euro 2012. Πάντως και οι Εθνικές ομάδες της γηραιάς ηπείρου θα μπουν στο κλίμα του Μουντιάλ με την κλήρωση των προκριματικών ομίλων στις 31 Ιούλη στο Ρίο ντε Τζανέιρο.


Καλό… μουντιαλικό ταξίδι λοιπόν!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...