Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Αλλάζουν τα πάντα - Δεν μπορούν να ελέγξουν τις εξελίξεις

Νέα δημοσκόπηση που θα βγει μεθαύριο, οριστικοποιεί στην ουσία την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Σύμφωνα με τις αποκλειστικές μας και διασταυρωμένες πληροφορίες, η δημοσκόπηση θα έχει ...
μεν οριακά πρώτη τη Νέα Δημοκρατία αλλά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά θα είναι κόλαφος για την κυβέρνηση. Αυτό το δεδομένο δείχνει ότι παρά την συνεχή προπαγάνδα η κυβέρνηση έχει οριστικά καταρρεύσει στα μάτια του κόσμου.


Όπως μας έλεγε και γνωστός δημοσκόπος, το μεγάλο μαγείρεμα μέχρι σήμερα γινόταν με το ποσοστό των αναποφάσιστων. Ο τρόπος ήταν απλός:


Για να αβαντάρεις ένα κόμμα, έκανες πρόσθετες ερωτήσεις σε κάποιον που σου δήλωνε ότι θα απέχει ή δεν έχει αποφασίσει, προκειμένου να εκμαιεύσεις την κομματική του προτίμηση. Εφ’ όσον συνέπιπτε με αυτό που ήθελες να υποστηρίξεις, αυτομάτως τον έβγαζες από τους αναποφάσιστους και τον τοποθετούσες στην πρόθεση ψήφου.


Εάν η τάση του δεν “βόλευε”, τον άφηνες στους αναποφάσιστους. Με αυτόν τον απλούστατο τρόπο, είχαμε τις περιβόητες μαγειρεμενες δημοσκοπήσεις που όλοι γνωρίζουμε.


Η μεγάλη αλλαγή που έχει συντελεστεί λοιπόν στο εκλογικό σώμα είναι ότι σχεδόν η απόλυτη πλειοψηφία αυτών που δηλώνουν αναποφάσιστοι, αποκλείουν να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Έτσι, το μαγείρεμα περιορίζεται σε αυτούς που δηλώνουν ότι “προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ”, παρότι είναι απόλυτοι ότι δεν θα το ξαναψηφίσουν!


ΠΗΓΗRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...