Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Οι κονδυλοφόροι των νταβατζήδων στα Κυριακάτικα φύλλα

Κάνοντας ο Νίκος Κοτζιάς αξιολόγηση της κατάστασης της ΝΔ, έγραφε στις 2.4.11 στο άρθρο του στην εφημερίδα "Αξία", που αναδημοσίευσε το μπλοκ μας, ότι «Τα μεγάλα συμφέροντα στην ελληνική πολιτική σκηνή δεν ενδιαφέρονται τόσο για το πoιο κόμμα είναι στην εξουσία, όσο για το βαθμό που...
μπορούν να το ελέγξουν και να κάνουν τις δουλειές τους.» Ότι όλοι αυτοί που με πρωτοσέλιδα απαιτούσαν το....
«Γιώργο Παραιτήσου», στη συνέχεια, όταν δεν πέρασαν τα σχέδιά τους για άλωση του ΠΑΣΟΚ, τα προσάρμοσαν.


Επιδίωξαν να ελέγχουν σημαντικές υπουργικές θέσεις με πρόσωπα τις άμεσης επιρροής τους. Τα ίδια επιδιώκουν να κάνουν και στη Νέα Δημοκρατία.Τι ανησύχησε συγκεκριμένα κέντρα συμφερόντων από τις θέσεις του Νίκου Κοτζιά; Η απάντηση είναι απλή: προσπαθούν να φτάνουν τέτοιες φωνές στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Αυτά έκαναν το 2007. Αυτά κάνουν το 2011. Τους ενοχλεί η θέση του ότι «υπάρχουν στο εσωτερικό της ΝΔ δυνάμεις που έχουν …άμεσες διασυνδέσεις με τμήματα της διαπλοκής στα Μέσα, στην Εργολαβία και στις τράπεζες».


Στην πραγματικότητα δεν τους ενοχλεί η κριτική του κ. Κοτζιά στην μονόπλευρη πολιτική λιτότητας της σημερινής κυβέρνησης. Εκείνο που κάνουν είναι να υπερασπίζονται τα άνομα συμφέροντά τους. Τις μεθοδεύσεις να ελέγχουν τα κόμματα από τα μέσα με ανθρώπους της επιρροής τους.Τους ενοχλεί η αποκάλυψη που κάνει στο ίδιο άρθρο, ότι η Νέα Δημοκρατία «δείχνει να πιέζεται από τη διεθνή συντήρηση καθώς και ορισμένους κύκλους τραπεζιτών που έχουν προσβάσεις στο εσωτερικό της». Οι κονδυλοφόροι της διαπλοκής στα Κυριακάτικα φύλλα τον τελευταίο καιρό θέλουν να πετύχουν τα ακατόρθωτα:


Να παρουσιάσουν την κριτική στην διαπλοκή και στις τράπεζες ως κριτική από τα δεξιά. Τα άτιμα τα παιδάκια...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...