Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Συρρίκνωση στην ιντερνετική παρουσία και απολύσεις ανακοίνωσε το BBC

Το BBC ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τον προϋπολογισμού του για το Internet κατά 25%, δηλαδή 34 εκατομμύρια λίρες μέσα σε δύο χρόνια, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα την περικοπή μέχρι και...
360 θέσεων εργασίας και περιορισμό πολλών τμημάτων του ιστότοπου.


Το βρετανικό δίκτυο σταδιακά (μέχρι τις αρχές του 2013) θα κλείσει ιστότοπους για εφήβους ώστε να γίνει η φυσιογνωμία του περισσότερο διακριτή και να μειώσει τον ανταγωνισμό με εμπορικές σελίδες. Επιπλέον θα μειωθεί ο αριθμός των ειδησεογραφικών μπλογκ που γράφουν συντάκτες του BBC, θα καταργηθούν πολλά φόρουμ και πίνακες ανακοινώσεων.


Το BBC διευκρίνισε ότι θα μειωθεί το περιεχόμενο σε θέματα όπως τα ζωντανά αθλητικά και οι ειδήσεις από το χώρο του θεάματος, ενώ αντίθετα θα αυξηθεί ο όγκος του περιεχομένου για τον πολιτισμό και την τέχνη.


Πάντως, ο γενικός διευθυντής του BBC, Μαρκ Τόμσον, χαρακτήρισε τις αλλαγές «οδυνηρές» αλλά τόνισε ότι το BBC Online είναι «στην καρδιά του ψηφιακού μέλλοντος του οργανισμού».


Αντίθετα η βρετανική Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων μίλησε για «την περιφρόνηση του BBC για το σκληρά εργαζόμενο προσωπικό» και υπόσχεται αντιδράσεις αν γίνουν απολύσεις.


Για την διαδικτυακή υπηρεσία εργάζονται περίπου 1.600 άτομα. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ειδησεογραφικές σελίδες στον κόσμο με περισσότερους από 100 εκατομμύρια επισκέπτες τον μήνα.


Σήμερα, ο προϋπολογισμός του BBC για το διαδίκτυο ανέρχεται στα 161 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά, το BBC έχει δεσμευτεί να μειώσει κατά 20% τον προϋπολογισμό του μέχρι το 2017.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...