Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ενας στους 5 Βρετανούς φοβάται την απόλυση

Ένας στους πέντε Βρετανούς εργαζόμενους φοβάται πως θα χάσει τη δουλειά του, σύμφωνα με έρευνα του Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD).
Στον δημόσιο τομέα η αναλογία αυτή αυξάνει σε έναν στους...
τρεις εργαζόμενους.


Η εν λόγω οργάνωση κάλεσε τους μάνατζερ να επιδείξουν ηγεσία υψηλής ποιότητας προκειμένου να στηρίξουν το ηθικό και τη δέσμευση των εργαζομένων στη δουλειά τους. Περισσότερο από το 50% όσων ερωτήθηκαν, δήλωσαν πως ο εργοδότης τους πάγωσε ή μείωσε τον μισθό τους.


Το CIPD δήλωσε πως η τριμηνιαία επισκόπηση φώτισε την έκταση στην οποία οι υπάλληλοι ανησυχούν σχετικά με το βιοτικό τους επίπεδο "καθώς ο πληθωρισμός συνεχίζει να διαβρώνει την πραγματική αξία των μισθών τους". Περίπου το 1/3 των 2.000 εργαζομένων που ερευνήθηκαν, δήλωσε πως το βιοτικού του επίπεδο επιδεινώθηκε τους τελευταίους έξι μήνες. Αυτό σε σ'υγκριση με ένα 10% των ερωτηθέντων που δήλωσε αντίθετα ότι βελτιώθηκε το βιοτικό του επίπεδο.


"Εάν οι επιχειρήσεις δεν επενδύσουν στην ανάπτυξη μάνατζερ υψηλής απόδοσης, μπορεί να βρεθούν πίσω στον αγώνα δρόμου για την ανάκαμψη από καλύτερα διευθυντικά εξοπλισμένες επιχειρήσεις".



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...