Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Μπάσκετ:Ολυμπιακός - Άρης 97-70

Ο Ολυμπιακός προβληματίστηκε για ένα ημίχρονο απέναντι στον Άρη, στο δεύτερο όμως πάτησε γκάζι χάρη κυρίως στον Παναγιώτη Βασιλόπουλο που επέστρεψε δυνατός. Τελικό αποτέλεσμα 97-70 επί του Άρη.


Έτσι κρίθηκε...



Ο Άρης ξεκίνησε θέλοντας να ελέγξει το ρυθμό κι αυτό κατάφερε, μένοντας για όλο το πρώτο δεκάλεπτο κοντά στο σκορ. Με Μπράουν και Τόμας να σκοράρουν ουσιαστικά υπνώτισε τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν έλλειμμα ενέργειας, και μόνον ο Μαυροκεφαλίδης με τον Σπανούλη πάλευαν αποτελεσματικά. Το ίδιο μοτίβο κράτησε μέχρι το 15', καθώς ο Άρης είχε και τον Χαραλαμπίδη σε καλή κατάσταση. Το 17-15 του δεκαλέπτου έγινε 23-25 στο 14', από το 27-27 του 15' όμως, άρχισε να ανοίγει η ψαλίδα.


Ο Ολυμπιακός αφυπνίστηκε και με τον Τεόντοσιτς να βρίσκει στόχο έκλεισε το ημίχρονο στο 44-33. Στη συνέχεια ήρθε ο Βασιλόπουλος, ο οποίος ευστόχησε σε τρία τρίποντα, έτρεξε στον αιφνιδιασμό για το κάρφωμα, έβγαλε ασίστ, πάλεψε στην άμυνα και επί της ουσίας, απέδειξε πως έχει πολύ μπάσκετ ακόμη μέσα του.


Ο Άρης παραδόθηκε καθώς έχασε τον έλεγχο του ρυθμού, αν και έδειξε πόσο πολύ διαφορετικός και ορθολογικός είναι με την παρουσία ενός σέντερ, όπως ο Τόμας. Οι νικητές είχαν κορυφαίο σκόρερ πάντως τον Μπουρούση, ο οποίος αποτελεί τη σταθερά για τον Ολυμπιακό κι από τις δικές του διαθέσεις κρίνονται πολλά.


Το αστέρι


Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος είναι σημαντικός για τον Ολυμπιακό και για το ελληνικό μπάσκετ. Η εμφάνισή του ήταν εξαιρετική, αποτέλεσε την ευχάριστη νότα και μία ανάλογη συνέχεια θα σηματοδοτήσει μία εσωτερική μεταγραφή ενόψει των πολύ κρίσιμων επόμενων αγώνων.


Απογοήτευση


Η αντίδραση του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο. Η εικόνα του έδειχνε παράταιρη, σύμφωνα με όσα έδειξε στο πρώτο μισό, αν και με το inside game που δείχνει πως μπορεί να του προσφέρει η Τζον Τόμας, αποδείχθηκε το τεράστιο λάθος που έγινε από το καλοκαίρι. Και «φωνάζει» από τότε...


Σχόλιο


Ο Ολυμπιακός είχε το μυαλό του στον αγώνα της Τετάρτης με τη Ζαλγκίρις, καθώς απέναντι στο συγκρότημα του Ηλία Ζούρου θα κριθούν αρκετά για τη συνέχεια της παρουσίας στην Ευρωλίγκα. Για άλλη μια φορά, όμως, φάνηκε πόσο μεγάλες δυνατότητες έχει η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Κι άλλα δύο πράγματα, βέβαια: αφενός η παρουσία του κόσμου για πρώτη φορά φέτος στις κερκίδες έκανε πραγματικά προσιτό τον αγώνα. Αφετέρου, πέραν των δύο μεγάλων ομάδων, όλες οι υπόλοιπες ομάδες βρίσκονται πάρα πολύ μακριά. Σαν να έχουν ένα δικό τους πρωτάθλημα για την κατάληψη της τρίτης θέσης. Αυτό είναι για τις ομάδες 3-12 ο στόχος.


Τα δεκάλεπτα: 17-15, 44-33, 75-47, 97-70.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...