Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Στον "αέρα" έξι ομάδες της Σουπερ Λιγκ λόγω Εφορίας

Δεν πήραν φορολογική ενημερότητα και βάσει του ισχύοντος νόμου δεν μπορούν να συμμετάσχουν στη Σούπερ Λιγκ που ξεκινά τέλη Αυγούστου. Χωρίς φορολογική ενημερότητα η ΑΕΚ κι άλλες 5 ΠΑΕ. Δεν κατατέθηκε τελικά η
...τροπολογία με την οποία οι ομάδες που χρωστάνε στην Εφορία θα μπορούσαν να πάρουν προσωρινή φορολογική ενημερότητα. Με τη Βουλή να ανοίγει ξανά στις 27 Αυγούστου και το πρωτάθλημα να ξεκινά δυο μέρες νωρίτερα τίθεται πλέον σοβαρό ζήτημα συμμετοχής των ομάδων αυτών στη διοργάνωση…

Οι διοικήσεις των έξι ΠΑΕ πίεζαν την κυβέρνηση ώστε σε κάποιο από τα νομοσχέδια που θα έφταναν στη Βουλή να συμπεριληφθεί και ειδική τροπολογία η οποία θα τους εξασφάλιζε προσωρινή ενημερότητα. Κάτι τέτοιο τελικώς δεν έγινε και τώρα προκύπτει μέγα θέμα με τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Επί της ουσίας το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί αυτή την φορά χωρίς παρέμβαση της κυβέρνησης ή της ΕΠΟ και κάποιου είδους εξωκοινοβουλευτική ρύθμιση, αφού η πρώτη αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ είναι προγραμματισμένη δύο ημέρες προτού ξεκινήσουν εκ νέου οι εργασίες της Βουλής. Ενδεικτικό είναι το μείζον θέμα που έχει η ΑΕΚ, αφού ακόμη και αν η ΕΠΟ ή το Υπουργείο Οικονομικών παρέμβουν ώστε να ξεκινήσει τη συμμετοχή της στο νέο πρωτάθλημα με το ζήτημα της αδειοδότησής της από την ΕΕΑ ακόμη σε εκκρεμότητα, η Ένωση δεν θα έχει το ρόστερ για να το κάνει αυτό. 
Διότι η πιο κοντινή ημερομηνία για να περάσει η ρύθμιση είναι η 27η Αυγούστου και μέχρι τότε η ΠΑΕ δεν θα έχει φορολογική ενημερότητα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να εκδώσει κανένα δελτίο ποδοσφαιριστή. Ούτε μεταγραφής, ούτε δανεικών που επέστρεψαν, ούτε παικτών που ανέβηκαν από τη δεύτερη ομάδα. Τη δεδομένη στιγμή, η ΑΕΚ έχει στο ρόστερ της μόλις δέκα παίκτες που έχουν δελτίο σε ισχύ με την ομάδα, εκ των οποίων οι τρεις είναι τερματοφύλακες!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...