Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Συνελήφθη ένας από τους δράστες της δολοφονίας Τζίντζιτς

Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε στη Βαλένθια τον Βλάντιμιρ Μιλισάβλιεβιτς, έναν από τους δράστες της δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σερβίας Ζόραν Τζίντζιτς τον Μάρτιο του 2003, ο οποίος ...
έχει ήδη καταδικαστεί ερήμην του για το γεγονός σε 35 χρόνια κάθειρξη.


Η αστυνομία διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της ότι μαζί συνέλαβε και τον Λούκα Μπόζοβιτς, που θεωρείται ένας από τους αρχηγούς της «Μαφίας του Ζέμουν», που οργάνωσε τη δολοφονία του Τζίντζιτς.


«Και οι δύο είναι μέλη της παραστρατιωτικής οργάνωσης 'Οι τίγρεις του Αρκάν', που είναι γνωστή για τη βιαιότητά της στη διάρκεια των πολέμων στα Βαλκάνια», επεσήμανε η ισπανική αστυνομία.


Όπως αναφέρει η ίδια πηγή στη συνέχεια η οργάνωση μετονομάστηκε σε «Μαφία του Ζέμουν».


Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν χθες Πέμπτη το απόγευμα σε ένα εστιατόριο στο κέντρο της Βαλένθια έπειτα από έρευνα «περισσοτέρων από είκοσι μηνών» στην Ισπανία, όπως σημείωσε η αστυνομία.


Ο Βλάντιμιρ Μιλισάβλιεβιτς καταζητούνταν από την Ιντερπόλ μαζί με άλλους άνδρες, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί ερήμην τους για τη δολοφονία του Τζίντζιτς το 2003.


Συνολικά το 2007 καταδικάστηκαν δώδεκα άνθρωποι σε ποινές έως και 40 χρόνια κάθειρξη.


Το Ανώτατο Δικαστήριο της Σερβίας απέρριψε τον Νοέμβριο του 2009 τις εφέσεις του Μίλοραντ «Λέγκια» Ούλεμεκ, εγκεφάλου της δολοφονίας του Τζίντζιτς, και του Ζβέζνταν Γιοβάνοβιτς, που είχαν καταδικαστεί σε 40 χρόνια κάθειρξη ο καθένας.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...