Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Χρεοκοπία ή... χρεοκοπία

Το δίλημμα που έχει περάσει εντέχνως από την κυβέρνηση και φυσικά τα ΜΜΕ που την εξυπηρετούν είναι "μνημόνιο 2 ή χρεοκοπία;". Το ίδιο δηλαδή που έλεγαν για το μνημόνιο 1.
Χωρίς...
να είναι κανείς οικονομολόγος μπορεί εύκολα να διαπιστώσει ότι τα μέτρα που έχουν παρθεί ως τώρα από το μνημόνιο 1 όχι μόνο δε μας έχουν σώσει από την χρεοκοπία αλλά μας έχουν φέρει μια ανάσα από αυτήν.


Επίσης χωρίς ιδιαίτερες επιστημονικές γνώσεις μπορεί να διαπιστώσει κάποιος ότι τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο 2 (περαιτέρω μειώσεις/συντάξεων και αύξηση φόρων) οδηγούν τη χώρα σε μεγαλύτερη ύφεση.


Επιπλέον δε θα πρέπει να αγνοούμε τι επιπτώσεις είχε η πλήρης εφαρμογή των μέτρων του ΔΝΤ στην Αργεντινή (http://vimeo.com/36534673), συμπεριλαμβανομένων και των ιδιωτικοποιήσεων για τις οποίες τόσο πολύ "καίγονται". ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.


Ποιός δεν έχει καταλάβει ακόμα οτι ο σκοπός των δανειστών μας είναι να χρεοκοπήσουμε αφού πρώτα έχουμε παραχωρήσει πλήρως την εθνική μας κυριαρχία; Το μνημόνιο 2 οδηγεί μαθηματικά στην χρεοκοπία. Ίσως και σύντομα μάλιστα.


Το πραγματικό δίλημμα είναι θα υποθηκεύσουμε/ξεπουλήσουμε την χώρα πριν χρεοκοπήσουμε ή αν θα χρεοκοπήσουμε τώρα.


ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε να διατηρήσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια και φυσικά να διατηρήσουμε στα χέρια του ελληνικού κράτους την ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ του ελληνικού δημοσίου. Γιατι πάνω σε αυτήν θα βασιστεί η ελληνική οικονομία για να αρχίσει να αναπτύσσεται και πάλι μετα την αναπόφευκτη χρεοκοπία.


Οφείλουν οι Έλληνες βουλευτές να ΚΑΤΑΨΗΦΊΣΟΥΝ το μνημόνιο, αν θέλουν να μη γραφτούν στην ελληνική ιστορία ως ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Και καλό για τους ίδιους θα είναι να μελετήσουν την περίπτωση των συναδέλφων τους της Αργεντινής καθώς και τις διατάξεις του Συντάγματος για την εσχάτη προδοσία.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...