Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

«Αντίο» κούπα για Μπάρτσα!

Αυτό κι αν είναι είδηση! H Μπαρτσελόνα με νέα γκέλα εκτός έδρας (ήττα 3-2 από Οσασούνα) παραδίδει το στέμμα της στην Ρεάλ Μαδρίτης από τον Φεβρουάριο! Το πρόβλημα των Καταλανών στα εκτός έδρας παιχνίδια συνεχίστηκε και αυτή τη...
φορά πέταξαν τρεις βαθμούς στο «Ρέινο Ντε Ναβάρα» καθώς ηττήθηκαν από την Οσασούνα με 3-2 και πλεόν η Ρεάλ Μαδρίτης με νίκη κόντρα στην Λεβάντε στο «Μπερναμπέου» θα στείλει τη διαφορά στο +10! Η Μπαρτσελόνα ήθελε τη νίκη για να μειώσει στο -4 τη διαφορά και να προσπαθήσει να ασκήσει έστω μία μικρή πίεση στην Ρεάλ που παίζει μία μέρα μετά. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα επέλεξε να προφυλάξει παίκτες ενόψει της αναμέτρησης με την Λεβερκούζεν για το Champions League, όμως όπως αποδείχθηκε οι απουσία των Τσάβι, Ινιέστα, Φάμπρεγας από την 11άδα κόστισαν στους Καταλανούς.


Μόλις στο 4' η Οσασούνα έδειξε στους πρωταθλητές ότι δεν πρόκειται να έχουν δύσκολο βράδυ καθώς ο Ραούλ Γκαρθία τράβηξε τον Πουγιόλ και έδωσε τον Λέκιτς ο οποίος με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-0. Στο 11' ο Αντρές Φερνάντεθ απέκρουσε το σουτ του Μέσι και πριν καλά καλά προλάβει να συνέλθει η Μπαρτσελόνα ήρθε το 2-0! Ο Ραούλ Γκαρθία ήταν ξανά μέσα στο κόλπο, καθώς άνοιξε δεξιά στον Θεχούδο, εκείνος έκανε τη σέντρα στην καρδιά της μικρής περιοχής και ο Λέκιτς πέτυχε εύκολα το δεύτερο τέρμα του. Το ημίχρονο βγήκε με 2-0, κάτι το οποίο είχε να συμβεί σχεδόν 4 χρόνια για τους Μπλαουγκράνα, που είχαν να βρεθούν με δύο γκολ πίσω από τις 5 Μαΐου του 2008 στο 4-1 με την Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα αυτό δεν είχε συμβεί ποτέ στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.


Στο ημίχρονο ο Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε διπλή αλλαγή για να τονώσει την επίθεση, πέρασε τους Κουένκα-Τέγιο αντί των Πουγιόλ και Πέδρο. Στο 50' ήρθε η πρώτη φάση για την Μπάρτσα με τον Μέσι να σουτάρει και τον Αντρές Φερνάντες να αποκρούει και ένα λεπτό μετά η Μπαρτσελόνα μείωσε στο σκορ, όταν από σέντρα του Κουένκα από δεξιά, ο Αλέξις Σάντσες βρέθηκε αμαρκάριστος και με πλασέ έκανε το 2-1 πετυχαίνοντας το 8ο γκολ του στην Primera. Και ενώ οι περισσότεροι θα πίστεψαν ότι οι Καταλανοί θα παίξουν μονότερμα για την ισοφάριση, η Οσασούνα βγήκε μπροστά και στην πρώτη φάση που βρήκε έκανε το 3-1. Μετά από λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Νίνο έκανε σέντρα από αριστερά και ο Ραούλ Γκαρθία με πλασέ στο πρώτο δοκάρι έκανε το 3-1!


Ακολούθησαν δύο φάσεις για την Μπαρτσελόνα, με τον Σάντσες να στέλνει τη μπάλα άουτ μετά το φάουλ του Μέσι στο 62' και στο 65' ο Φερνάντες πέταξε για να αποκρούσει το ωραίο σουτ του Τιάγκο. Στο 73' ήρθε η μείωση για τους Μπλαουγκράνα, με τον Τέγιο να παίρνει μπάλα στα δεξιά μέσα στην περιοχή και με ωραία ντρίμπλα και αριστερό σουτ να τινάζει τα δίχτυα για το 3-2, όμως όπως και στο 2-1 η Οσασούνα αντέδρασε, βγήκε μπροστά και είχε δοκάρι με το σουτ του Πουνιάλ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Φερνάντες έσωσε ξανά τους γηπεδούχους.


Στο 81' έγινε η φάση που θα συζητηθεί. Μετά από σέντρα από δεξιά, ο Φάμπρεγας μαζί με έναν όμιλο παικτών πήδηξε για κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι, δεν φάνηκε καθαρά αν βρήκε τη μπάλα, η οποία πέρασε και κατέληξε στον Αλέξις ο οποίος στο ξεκίνημα της φάσης καλυπτόταν και σκόραρε από κοντά. Ο διαιτητής πήρε πάνω του τη φάση καθώς θεώρησε ότι ο Σεσκ βρήκε τη μπάλα και ακύρωσε το γκολ, σε μία εξαιρετικά δύσκολη φάση, αφού αν την έβρισκε τότε ο Σάντσες θα ήταν εκτεθειμένος. Σημειώνεται ότι αν λάβουμε ως δεδομένο ότι ο Φάμπρεγας δεν βρήκε τη μπάλα, το γκολ είναι κανονικό και έπρεπε να μετρήσει, αφού στο ξεκίνημα της φάσης ο σκόρερ ξεκίνησε από κανονική θέση. Τελευταία ευκαιρία ήταν για την Μπαρτσελόνα στο 94' με τον Σεσκ με κοντινή κεφαλιά να βλέπει τον Φερνάντες να μπλοκάρει.


*Η Μπαρτσελόνα δέχθηκε 3 γκολ για πρώτη φορά μετά τα ημιτελικά του Champions League του 2010 και το 3-1 από την Ιντερ του Μουρίνιο στο «Τζουζέπε Μεάτσα», ενώ η Οσασούνα έγινε η πρώτη ομάδα (σε όλες τις διοργανώσεις) που νικάει εντός και εκτός έδρας τους Μπλαουγκράνα επί των ημερών του Πεπ Γκουαρδιόλα.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...