Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Παραλύει αύριο η Ελλάδα από τις απεργίες

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται και αύριο η χώρα, αφού στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, προστέθηκαν κι άλλα σωματεία...



Το τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδα (ΤΕΕ) και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) θα συμμετάσχουν στην απεργία, όπως και τα σωματεία της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ.


Οι έμποροι και μικρομεσαίοι μετά τις τελευταίες εξελίξεις στις συζητήσεις των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με την τρόικα, αποφάσισαν να κατεβούν στους δρόμους, αφού σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους τονίζουν πως η ΕΣΕΕ «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, για την επερχόμενη κατάρρευση των εσόδων, για την εκτίναξη της ανεργίας, για τον πολλαπλασιασμό των λουκέτων, για την καταβαράθρωση των ασφαλιστικών ταμείων και για την χωρίς προηγούμενο ύφεση και απορρίπτει το ρόλο του άψυχου πιονιού σε ένα παιχνίδι με προσυμφωνημένο τέλος».


Από την πλευρά τους, οι Έλληνες Βιοτέχνες αναφέρουν: «οι προτεινόμενες αλλαγές από την τρόικα σε μισθούς και εισοδήματα στον ιδιωτικό τομέα και η υποχώρηση των...τρύπιων, όπως αποδείχθηκε κόκκινων γραμμών, οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση και φτωχοποίηση την κοινωνία και την οικονομία. Θα καταρρεύσουν τα έσοδα των ταμείων και οι συντάξεις. Θα καταρρεύσουν επιχειρήσεις. Θα διογκωθεί η ανεργία. Θα καταρρεύσουν τα έσοδα του κράτους. Η κυβέρνηση πρέπει να αρνηθεί να μας οδηγήσει όλους μαζί... στο χορό του Ζαλόγγου».


Συμμετοχή και των δικαστικών υπαλλήλων


Και οι δικαστικοί υπάλληλοι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία, όπως δήλωσε ο πρόεδρός τους, Χ. Λυμπερόπουλος. Εξάλλου, από τις 17:00 και έπειτα, στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στο Μετρό, τον ηλεκτρικό και στο τραμ. 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και προαστιακό, την ώρα που τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 8 το πρωί μέχρι τις 21: 00 το βράδυ, ενώ τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα εκτελούν τα δρομολόγιά τους από τις 9 μέχρι τις 21:00.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...