Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Αποζημιώσεις 25 δισ. δολ από 5 τράπεζες για καταχρηστικές κατασχέσεις

Πέντε μεγάλες αμερικανικές τράπεζες συμφώνησαν να καταβάλουν πρόστιμο ύψους 25 δισ. δολ για αποζημιώσεις ιδιοκτητών ακινήτων, σύμφωνα με τον διακανονισμό που επετεύχθη τον Απρίλιο του 2011 με τη ρυθμιστική αρχή για την υπόθεση των καταχρηστικών κατασχέσεων κατοικιών...



Οι τράπεζες που εμπλέκονται είναι η Bank of America, η JP Morgan Chase & Co, η Citigroup, η Ally Financial και η Wells Fargo & Co, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο του Ελεγκτή του Νομίσματος (OCC).


Οι κατηγορίες που βαραίνουν τις τράπεζες είναι ότι χρησιμοποίησαν πλαστά έγγραφα και προχώρησαν σε κατασχέσεις χωρίς να έχουν τις υποθήκες των σπιτιών.


Η εισαγγελία της Καλιφόρνια είχε άλλωστε ανακοινώσει ότι η πολιτεία της θα μπορούσε να λάβει μέχρι και 18 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτόν το διακανονισμό.


«Το συμπέρασμα αυτού του διακανονισμού είναι ότι είναι εντάξει, είναι ένα βήμα μπροστά, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Αλλά ας μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, υπάρχει μία κόλαση από πολλά άλλα πράγματα που πρέπει να γίνουν», σημείωσε ο Άιρα Ρέινγκολντ, διευθύνων σύμβουλος της εθνικής ένωσης των δικηγόρων των καταναλωτών.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...