Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός 0-1

Ο Λεβαδειακός νικησε 1-0 τον Αστέρα στην Τρίπολη με τέρμα του Σουμπίνιο (33') και έκανε σημαντικό βήμα στη μάχη της παραμονής. Πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα για τους Αρκάδες.



Ο Λεβαδειακός μπήκε πιο δυναμικά στην αναμέτρηση της Τρίπολης, έχοντας μάλιστα στο 3' και μία κεφαλιά του Βασιλείου που μπλόκαρε σταθερά ο Χακόμπο, όμως ο Αστέρας ήταν η ομάδα που δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς.


Αυτή ήρθε στο 9' με πρωταγωνιστή τον Ράγιος, ο οποίος έπιασε ωραίο γυριστό σουτ από ευνοϊκή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά ο Τόμας έβαλε σωτήρια την κόντρα στο σουτ του Ισπανού και η μπάλα κατέληξε κόρνερ, ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι.


Από εκεί και πέρα ο ρυθμός απουσίασε και χρειάστηκε να συμπληρωθεί το ημίωρο για να μπορέσει κάποια από τις δύο ομάδες να επισκεφτεί με αξιώσεις τα αντίπαλα καρέ.


Συγκεκριμένα, ο Ράγιος έβγαλε σέντρα-ξυράφι από τα αριστερά στο 32' με στόχο τον αμαρκάριστο Ουσέρο, όμως εκείνος δεν μπόρεσε για λίγα εκατοστά να πάρει την κεφαλιά και να απειλήσει τον Κυριακίδη.


Πρώτο "χτύπημα" στο δοκάρι, δεύτερο στα δίχτυα


Ο Λεβαδειακός αποδείχτηκε πάντως πιο συνεπής στο ραντεβού του με τα δίχτυα ένα λεπτό αργότερα (33') καθώς κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ την πρώτη του κλασική ευκαιρία.


Σε μία φάση διαρκείας στα καρέ των Αρκάδων, ο Κόρμπος έστειλε αρχικά τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι με προβολή, ενώ στην εξέλιξη της φάσης και μετά από σέντρα από τα δεξιά ο Σουμπίνιο δεν "συγχώρεσε" τους παίκτες του Αστέρα που τον άφησαν μόνο και με δεξί σουτ πάνω στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Χακόμπο.


Το γκολ αυτό "πάγωσε" τους γηπεδούχους οι οποίοι είχαν μόνο μία καλή στιγμή για να ισοφαρίσουν μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους. Μετά από σέντρα από δεξιά στο 36', ο Ουσέρο έπιασε "γεμάτο" σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.


Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Σάκης Τσιώλης πέρασε στο ματς τον Μπρέσκα για να ενισχύσει την επίθεση της ομάδας του, και στο 53' οι γηπεδούχοι είχαν μία καλή στιγμή με την κεφαλιά του Φαβάλι που πέρασε άουτ.


Ο Λεβαδειακός δεν έδειχνε διάθεση να κλειστεί στα καρέ του στο πρώτο τέταρτο και προσπαθούσε με καλή κυκλοφορία της μπάλας να ροκανίσει το χρόνο, ενώ στο 59' ο Τσιώλης έριξε και άλλον επιθετικό στο παιχνίδι, με τον Σολάκη να παίρνει τη θέση του Χούλι.


Πίεση από Αστέρα αλλά πολλά λάθη...


Οι αλλαγές αυτές φρέσκαραν προσωρινά την ομάδα του από τη μέση και μπροστά και στα επόμενα λεπτά αναστάτωσε την αντίπαλη άμυνα.


Στο 63' χρειάστηκε η παρέμβαση του Τόμας πριν οι Χουανίτο και Σολάκης στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα μετά από κόρνερ του Μπρέσκα και στο 66' η μπάλα έφυγε κόρνερ από σουτ του Μπρέσκα μέσα από την περιοχή.


Η συνέχεια βρήκε τους γηπεδούχους να κάνουν αρκετά ατομικά λάθη και τους Βοιωτούς να κρατούν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία το 0-1, ωστόσο στο 78' χάθηκε κλασική ευκαιρία από τον Αστέρα για να φέρει το ματς στα ίσα.


... και η απόκρουση του αγώνα από Κυριακίδη


Σέντρα από τα αριστερά βρήκε τον Περόνε σε ιδανική θέση μέσα στην περιοχή αλλά ο Κυριακίδης ήταν ο μεγάλος νικητής στο μεταξύ τους τετ α τετ, αποκρούοντας ενστικτωδώς σε κόρνερ.


Στο 86' ο Αστέρας "φλέρταρε" και πάλι με την ισοφάριση, όμως η αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Ράγιος με το αριστερό έστειλε τη μπάλα να "γλείψει" τη συμβολή των δοκών και στη συνέχεια να φύγει άουτ.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...