Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Zώδια - Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου

Κριός:
Τα πράγματα έχουν πάρει μια πιο αισιόδοξη τροπή. Δεν είναι ότι άλλαξε ξαφνικά το σκηνικό, είναι που εσύ κλειδώσεις τη γκρίνια στο ντουλάπι με τα άχρηστα και αποφάσισες να κάνεις παιχνίδι όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στην...
περιφέρεια. Έτσι μπράβο. Το βράδυ μην μείνεις σπίτι. Φόρα τον ερωτισμό σου κατάσαρκα και πήγαινε να γοητεύσεις με τον τρόπο του Κριού δηλαδή μπρος ολοταχώς στην πρόκληση.


Ταύρος:
Πρέπει να κλείσεις κάποιες εκκρεμότητες που αποφεύγεις συστηματικά. Δηλαδή πρέπει πλέον να κάνει και την βρώμικη δουλεία - και καλείσαι να την κάνεις εδώ και τώρα για να ξεμπερδεύεις (μια και καλή). Τουτέστιν τράβα απότομα το τσιρότο με τη μια και αμέσως μετά κάνε ένα ζεστό μπάνιο και ρίξου στη νύχτα των σωμάτων, αποφεύγοντας βέβαια τις υπερβολές και το μελόδραμα.


Δίδυμος:
Ο Παζολίνι έλεγε: η υπερβολή φωτίζει την αλήθεια. Το έχεις κάνει μόττο σου. Το έχεις τυπώσει και σε tshirt σου και προσπαθείς να πείσεις κυρίως τον εαυτό σου ότι βρίσκεσαι κοντά στην αλήθεια σου. Η μαύρη όμως αλήθεια είναι ότι έχεις απομακρυνθεί από το κέντρο σου και από τα ζητούμενα σου και ότι τώρα πρέπει να θυμηθείς κυρίως τι δεν θέλεις, μήπως με αυτή τη μέθοδο αρχίσεις να καταλαβαίνεις τι τελικά θέλεις.


Καρκίνος:
Μια φορά Καρκίνος πάντα Καρκίνος. Σ’ έχουν πιάσει οι Καρκινίσιες σου ανασφάλειες και κινδυνεύεις να ρίξεις πάλι την καρδάρα με το γάλα και όλα τα ωραία που επιμελώς έφτιαχνες. Μην ξεστολίζεις την ευτυχία σου στο όνομα ενός δράματος που δεν μπορείς και δεν θέλεις να διαχειριστείς. Όσο και αν αρνείσαι πεισματικά να το δεις, γύρω σου γίνονται ένα σωρό καλά πράγματα - εστίασε σ αυτά.


Λέων:
Επιτέλους, νιώθεις ότι φοράς μετά από καιρό το σωστό νούμερο παπούτσια και νιώθεις αγαλλίαση και ευγνωμοσύνη γι’ αυτό. Για καιρό ήσουν ξαπλωμένος στο κρεβάτι του Προκρούστη. Σωστό βασανιστήριο, είτε σε τράβαγαν είτε σε μάζευαν. Τώρα λοιπόν που είσαι πάλι στα νερά σου κοίταξε να πάρεις τα πάνω σου και να κάνεις μια νέα αρχή σε όποια κατεύθυνση εσύ νομίζεις ότι χρειάζεται ανανεώση. Το ευεργετικό αεράκι πάντως έχει αρχίσει ήδη να φυσά.


Παρθένος:
Τα πράγματα τσουλάνε, κι ακόμα και αν μερικές στιγμές έχεις την αίσθηση ότι πηγαίνεις με την όπισθεν ξέρεις πολύ καλά ότι προχωράς, γιατί το τοπίο γύρω σου εναλλάσσεται. Απόλαυσε τη διαδρομή λοιπόν και μην φοβηθείς να κάνεις νέα ξεκινήματα. Μπορεί το παρελθόν να σου ψιθυρίζει επίμονα ένα όνομα που σε πονάει, κλείσε όμως τα αυτιά σου και συνέχισε να προχωράς! Μόνο κερδισμένος/νη μπορείς να βγεις…


Ζυγός:
Δηλώνεις πως θες να ηρεμήσεις και να γαληνέψεις. Η Γαλήνη όμως της ψυχής είναι μια τέχνη και μια απόφαση. Για να γαληνέψεις μεταξύ άλλων πρέπει: α) να μη σε επηρεάζει τόσο το εξωτερικό περιβάλλον, β) να βρεις εκείνη την εσωτερική φωνή που σου θυμίζει ποιος/α θέλεις να είσαι, και γ) να μείνεις προσηλωμένος σ’ αυτά που εσύ αγαπάς - όποιο και αν είναι το τίμημα. Αφού δεν θέτεις σε εφαρμογή τα παραπάνω, για ποια γαλήνη μιλάμε; Στα αισθηματικά επικρατεί ένα «μπερδεύουμε» που μόνος /νη σου πρέπει να λύσεις.


Σκορπιός:
Τα είπες ξεθύμανες έσπασες και το καλό σερβίτσιο και τι κατάλαβες; Τέλος πάντων τώρα που ας πούμε ότι ξεθύμανε μπορείς να πάρεις από την αρχή τα πράγματα και να τα οδηγήσεις σε ξέφωτο. Που θα βρεις το ξέφωτο; Μα εκεί που σε πάει η καρδία σου. Ναι οι νύχτες σου (από εδώ και στο εξής) θα είναι καλύτερες από τις μέρες σου.


Τοξότης:
Το έφερες από εδώ, το έφερες από εκεί στο τέλος το άπλωσες λίγο τώρα το μαζεύεις πάλι εντάξει θα το βρεις το μέτρημα και τη δοσολογία, αρκεί να μην κουράσεις τους γύρω σου από τα πολλά πάνω κάτω και πλαγίως. Δεν είναι μόνο ότι πρέπει (άμεσα) να σταθεροποιηθείς - είναι που εκεί που παίζονται τα πραγματικά αισθήματα πρέπει να δείξεις γενναιότητα και να πεις την αλήθεια σου όποια και αν είναι αυτή. Απόψε το βράδυ βάλε τα καλά σου βρες τη πιο γλυκεία και μελιστάλαχτη φωνή σου και άφησε τη σαγήνη να κάνει για σένα παιχνίδι.


Αιγόκερως:
Τις τελευταίες μέρες κάνεις τζιζζζ και τους τα λες έξω από τα δόντια, αλλά αυτή η ωμότητα σε έχει εξαντλήσει γιατί δεν έχεις συνηθίσει να γίνεσαι ο στριφνός /νη του ζωδιακού. Η ανάγκη σου είναι να κάνεις πάλι τον /την χαριτωμένο/νη και να κερδίσεις πόντους, αλλά εδώ που έφτασες δεν έχει πίσω. Ο Μέγας Αλέξανδρος έλεγε πως ό,τι δεν λύνεται κόβεται, γι’ αυτό ξέκοψε με όλα αυτά που δεν τραβάνε και οι επόμενες μέρες σου κρύβουν καλές εκπλήξεις. Όταν αδειάζουμε κάνουμε χώρο και όπου να ’ναι θα ’χεις λαμπερές αφίξεις.


Υδροχόος:
Αν σου κλείσουν τη μύτη πάει έσκασες. Έχεις γεμίσει τη καθημερινότητα σου με διάφορα περιττά και όλα αυτά τα περιττά έχουν δημιουργήσει ένα ενοχλητικό βουνό γύρω σου. Ξεκίνα να καθαρίζεις τα του οίκου σου, και όπου ’να ναι θα έρθει η κάθαρση και στη ζωή σου. Το βράδυ συνδέσου με το τον κοινωνικό σου εαυτό και κάνε τις βόλτες σου. Με έκπληξη θα δεις ότι ακόμα και μέσα στη «ζοχάδα» σου εξακολουθείς να αρέσεις. Χμμ…


Ιχθύες:
Και τώρα σ’ ακούμε να λες. Και τώρα τι; Σήκω από τη θέση σου και πήγαινε κατά πάνω στις επιθυμίες σου. Ναι μπορεί να βαριέσαι να δέσεις ακόμα και τα κορδόνια σου αλλά τα πράγματα δεν θα αλλάξουν αν δεν κάνεις εσύ ένα πρώτο καθοριστικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση. Έλα χαμογέλα δεν είναι τόσο δύσκολο. Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο ένα μεγάλο βήμα για τους Ιχθύες. Άλλωστε στα αισθηματικά εκεί πέρα στον ορίζοντα ξεπρόβαλλε ένα ουράνιο τόξο; Δεν το βλέπεις; Εε καθάρισε τα μάτια σου από την ασχήμια. Όπως έλεγε και η ποιήτρια Έμιλυ Ντίκινσον «ο άλλος τρόπος να βλέπεις τα πράγματα.»



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...