Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση Παπαδήμου - Σαμαρά την Παρασκευή

Στις 18:30 το απόγευμα της Παρασκευής θα συναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου οι κ.κ. Παπαδήμος και Σαμαράς μετά από αίτημα του Προέδρου της ΝΔ


Αντώνης Σαμαράς ζήτησε να δει τον Πρωθυπουργό μετά τα...
όσα είπε ο Λουκάς Παπαδήμος για παράταση του χρόνου της θητείας της κυβέρνησης. Εκείνο που φαίνεται πως ενόχλησε τον Πρόεδρο της ΝΔ είναι η φράση του Πρωθυπουργού ότι στην συμφωνία των πολιτικών αρχηγών δεν υπήρξε ρητή ημερομηνία για την διεξαγωγή των εκλογών.


Θεμα παράτασης του βίου της κυβέρνησης έθεσε ο Παπαδήμος


Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός έθεσε επίσημα θέμα παράτασης της θητείας της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός κατά την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο τόνισε πως τις επόμενες ημέρες θα καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που μετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα προκειμένου να τους θέσει το θέμα της επιμήκυνσης της χρονικής διάρκειας πέραν της 19ης Φεβρουαρίου.


Ο Λουκάς Παπαδήμος, ωστόσο, υποστήριξε πως συγκεκριμένη ημερομηνία ποτέ δεν ετέθη. «Στη συμφωνία των αρχηγών δεν μπήκε ρητή ημερομηνία, υπάρχουν βέβαια πολιτικοί αρχηγοί που αναφέρονται σε συγκεκριμένη ημερομηνία και αυτό το μείζων θέμα της θητείας της κυβέρνησης και των αρμοδιοτήτων θα το συζητήσω σε συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. Αυτή η μεταρρύθμιση είναι μέσα στο κυβερνητικό έργο» φέρεται να είπε στην εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός.


Νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών, Μάκης Βορίδης είχε υποστηρίξει πως χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη των αρχηγών των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση για να παραταθεί η θητεία.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...