Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Απαγορευμένες τροφές για σκύλους!

Συνηθισμένη σκήνη για κατόχους σκύλων: Εκεί που απολαμβάνουν το αγαπημένο τους σνακ, έρχεται ο σκύλος και με ένα παραπονεμένο και λυπημένο βλέμμα, τους «ρίχνει» και το μοιράζονται μαζί του. Και γιατί όχι, θα μου πείτε. Ο σκύλος είναι μέλος της οικογένειας!...

Εξάλλου οι σκύλοι μπορούν να φάνε σχεδόν τα πάντα (και τα πιο αηδιαστικά) και να μην πάθουν τίποτε! Ή τουλάχιστον έτσι νομίζετε!
Υπάρχουν τροφές, οι οποίες μπορεί αρχικά να φαίνεται ότι δε βλάπτουν τα σκυλιά, αλλά οι επιπτώσεις της κατανάλωσής τους θα φανούν με την πάροδο του χρόνου και δεν θα είναι καθόλου ευχάριστες για το αγαπημένο σας τετράποδο.


Σοκολάτα
Η σοκολάτα είναι από τις πρώτες τροφές που ο σκύλος σας δεν πρέπει να τρώει, καθώς ο οργανισμός του δεν είναι σχεδιασμένος να τη χωνέψει. Τα μικρά ή μεγάλα κομμάτια που μοιράζεστε μαζί του είναι ικανά να τον αρρωστήσουν. Αν πάλι δεν μπορείτε να αντισταθείτε σε ένα κέρασμα, προτιμήστε σοκολάτα γάλακτος ή λευκή. Όχι όμως μαύρη.


Σταφύλια και σταφίδες
Ενώ τα σταφύλια και οι σταφίδες είναι από τις πιο υγιεινές τροφές για τον άνθρωππο, δεν ισχύει το ίδιο για το σκύλο. Η κατανάλωσή τους μπορεί να επιφέρει σοβαρά προβλήματα στα νεφρά τους.


Κρεμμύδια
Αν και γενικά δεν αρέσουν στους σκύλους, μπορεί να υπάρξει περίπτωση να βρεθούν από τη λαιμαργία τους με κάνα κρεμμύδι στο στόμα και αμέσως μετά στο στομάχι. Καλέστε τον κτηνίατρο και τρέξτε, θα έχετε προβλήματα.


Επίσης καλό θα είναι να αποφύγετε και τα παρακάτω (αν και δεν είναι τόσο επικίνδυνα όσο τα προαναφερθέντα):
σκόρδο
• αβοκάντο
• μελιτζάνες
• καφέ
• και τσιγάρα(!)


Είναι σημαντικό να παρακολουθήτε τι τρώει ο σκύλος σας γενικά. Είναι σαν ένα παιδί και χρειάζεται φροντίδα. Απομακρύνετε οτιδήποτε μπορεί να τον βλάψει από σημεία που μπορεί να τα φτάσει. Δεν είναι έγκλημα να τον ανταμοίβετε με ένα κέρασμα μια στο τόσο. Υπάρχουν ειδικές τροφές και γι’ αυτόν τον σκοπό. Προτιμήστε τις για να αποφύγετε τα προβλήματα.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...