Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Η πλατεία Βικτωρίας αλλάζει... όψη

Με πρωτοβουλία του δήμου θα μετατραπεί σε χώρος αναψυχής


Να αναβαθμίσει την πλατεία Βικτωρίας με αρχιτεκτονική παρέμβαση σκοπεύει ο δήμος Αθηναίων, έτσι ώστε να λειτουργεί ως τόπος αναψυχής ενώ θα τοποθετηθούν και τραπέζια με...
καρέκλες των παρακείμενων καταστημάτων.


Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του δήμου Αθηναίων Θεόδωρου Λιβάνιου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη για την κατάσταση που εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια στην Πλατεία Βικτωρίας που μοιάζει, όπως καταγγέλλει, να έχει καταληφθεί από λαθρομετανάστες.


«Ο δήμος Αθηναίων έχει πλήρη επίγνωση της δυσμενούς κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην Πλατεία Βικτωρίας εξ αιτίας της μόνιμης συγκέντρωσης αέργων αλλοδαπών», αναφέρει ο κ. Λιβάνιος και ενημερώνει ότι η μελέτη για την αρχιτεκτονική παρέμβαση στην πλατεία, εκπονείται από το Τμήμα Οδοποιίας και Κοινόχρηστων χώρων της Διεύθυνσης Μελετών του Δήμου. Για το σκοπό αυτό ο Δήμος αναζητεί χρηματοδότηση από χρηματοδοτικά προγράμματα (Πράσινο Ταμείο), και το σχετικό έργο προβλέπεται να εκτελεσθεί στις αρχές του 2012.


Ο γενικός γραμματέας του δήμου Αθηναίων αναφέρεται όμως και στο ακίνητο της οδού Χέϋδεν και Αχαρνών, τη λεγόμενη Βίλα Αμαλίας που έχει καταληφθεί και ενημερώνει ότι ο δήμος απευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονοςν τον Δεκέμβριο του 2010ν για την αποβολή των καταληψιών. Το Αστυνομικό Τμήμα απαίτησε την υποβολή μήνυσης για τα αδικήματα της αυτοδικίας, διατάραξης οικιακής ειρήνης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κλπ, προκειμένου να δοθούν στην ΕΛΑΣ περαιτέρω εντολές, για τον χειρισμό της υπόθεσης και την αποβολή.


Η έγκριση της υποβολής μήνυσης επίκειται να περάσει τις προσεχείς εβδομάδες ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...