Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Συνεδριάζει σήμερα η κυβερνητική επιτροπή

Το μεσημέρι της Πέμπτης στη 1:00 μμ θα συνεδριάσει στη Βουλή υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο η κυβερνητική επιτροπή με όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.


Επί τάπητος θα τεθεί ο ...
προγραμματισμός του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης. Αναμένεται να συζητηθεί μεταξύ άλλων το νέο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση και οι πρώτες προτεραιότητες του κυβερνητικού επιτελείου.


Παράλληλα, αναμένεται να γίνει ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις ενόψει και της Συνόδου Κορυφής.


Σημειώνεται ότι μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου πρέπει να έχει ψηφιστεί ο προϋπολογισμός και να αποσταλούν από τον υπουργό Οικονομικών και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος γράμματα δέσμευσης, ώστε στις 12 Δεκεμβρίου να αρχίσει η διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα.


Τα χαρτιά που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση είναι η ικανή προεργασία που έχει γίνει για τους στόχους και τις πολιτικές της νέας δανειακής σύμβασης, ώστε να μην απαιτηθεί σημαντικός χρόνος για τις διαπραγματεύσεις, και η προετοιμασία νομοσχεδίου στο οποίο θα περιληφθούν ρυθμίσεις που είναι απολύτως αναγκαίες για την προώθηση του προγράμματος και των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...