Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

Απόφαση για τη δίκη των Ο.Υ.Κ.

Την ποινή των 3 μηνών φυλάκιση με αναστολή, αποφάσισε το Ναυτοδικείο Πειραιώς, για 2 από τους 39 άνδρες της ΜΥΑ/ΛΣ που κατηγορούντο για εκφώνηση απρεπών συνθημάτων στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010.


Η έδρα έκρινε ότι...
στο επίμαχο βίντεο τα 2 συγκεκριμένα στελέχη διακρίνονται καθαρά να αναφωνούν τα συνθήματα, σε αντίθεση με τους λοιπούς συναδέλφους του ουλαμού για τους οποίους η εικόνα δεν είναι σαφής. Έτσι, οι 37 υπόλοιποι άνδρες απαλλάχθηκαν των κατηγοριών.


Έμπειροι Ναυτοδίκες οι οποίοι παρακολουθούσαν την δίκη, σχολίαζαν ότι σύμφωνα με την εκτίμησή τους, στην έφεση που ζήτησαν τα 2 στελέχη που καταδικάσθηκαν είναι βέβαιο ότι τελικώς θα αθωωθούν.


Η αίσθηση που αποκόμιζε κάποιος παρατηρητής ήταν ότι οι Ναυτοδίκες προσπάθησαν να «ισορροπήσουν» τα πράγματα, γεγονός το οποίο αντικατοπτρίζει η απόφασή τους. Εξάλλου και η αρχική εντολή του προέδρου την περασμένη Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου να ζητήσει την κράτηση του κυρίου μάρτυρα κατηγορίας (ο οποίος είχε υποπέσει σε σοβαρές αντιφάσεις) με την κατηγορία της ψευδορκίας ώστε την Δευτέρα να περάσει αυτόφωρο, ανακλήθηκε και τελικώς είχε αφεθεί ελεύθερος.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...