Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ο Βλαστός κρατάει ομήρους στον Κορυδαλλό

Σε κλοιό των ΕΚΑΜ βρίσκεται ο Παν. Βλαστός ο οποίος κρατάει ομήρους τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Μέσα στο επισκεπτήριο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η ομηρία βρίσκονται και αρκετοί επισκέπτες άλλων...
κρατούμενων.


Ο Βλαστός είναι ένοπλος και η αστυνομία θεωρεί ότι είχε προετοιμάσει απόδραση μαζί με άλλους κρατούμενους. Σε εξέλιξη είναι οι διαπραγματεύσεις καθώς θεωρούν ότι αυτή την ώρα δεν πρέπει να γίνει κάποια επιχείρηση πριν εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συνεννόησης μαζί του.


Στο σημείο έφτασε πριν από λίγο ο υφυπουργός Δικαιοσύνης του Πολίτη Γ. Πεταλωτής.


Μεγάλη πιθανότητα να εμπλέκονται μέλη του αναρχικού χώρου οι οποίοι έχουν προφυλακιστεί για τρομοκρατία.


O Παν. Βλαστός ζητάει να τον αφήσουν να αποδράσει από τις φυλακές. Άγνωστο είναι ακόμα το τι οπλισμό φέρει και πώς ακινητοποίησε τους υπαλλήλους.


Η αστυνομία εγκλώβισε ένα αυτοκίνητο το οποίο ενεπλάκει σε ατύχημα την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η ομηρία. Ο οδηγός εξετάζεται για να διαπιστωθεί αν είχε σχέση με την απόπειρα απόδρασης του Βλαστού.


O 41 ετών Παναγιώτης Βλαστός, εγκέφαλος της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου θεωρείται ένας από τους πιό επικίνδυνους κακοποιούς. Δολοφονίες, απόπειρες, εκβιασμοί, σύσταση συμμορίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση είναι μερικές από τις κατηγορίες που κατά καιρούς του έχουν απαγγελθεί. Το 1994 καταδικάστηκε για δύο φόνους. 4 χρόνια αργότερα κατάφερε να αποδράσει εκμεταλλευόμενος πενθήμερη άδεια για να συλληφθεί λίγο αργότερα και να αποδράσει ξανά. Το 2007 συνελήφθη στη Κόρινθο όπου είχε αποπειραθεί να σκοτώσει έμπορο μοτοσικλετών.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...