Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου!

Ο Lucas Hembree είναι ένα 4χρονο αγόρι από την Alcoa του Ανατολικού Tennessee. Ο μικρός έχει διαγνωστεί ότι πάσχει από το σύνδρομο Sanfilippo, μια ασθένεια που ονομάζεται και «παιδική ηλικία του Αλτσχάιμερ» και έχει προσδόκιμο ζωής μόλις ...
15 χρόνια.


Έχει υποβληθεί ήδη σε αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις και έχει χάσει την ικανότητά του να περπατά. Δυστυχώς για τον Lucas δεν υπάρχει θεραπεία ενώ οι γιατροί που τον έχουν εξετάσει έχουν προβλέψει ότι σε 5 χρόνια το αργότερο θα πέσει σε κώμα και δεν θα ξυπνήσει ποτέ.


Οι γονείς του Lucas στην προσπάθεια τους να τον βοηθήσουν να αισθανθεί καλύτερα, σκέφτηκαν να του πάρουν ένα σκύλο. Γρήγορα το ξανασκέφθηκαν όμως όταν άκουσαν την τιμή. Τα 14000 δολάρια που τους ζήτησαν για ένα πλήρως εκπαιδευμένο τετράποδο ήταν πολύ μακρυά από τις οικονομικές τους δυνατότητες.


Τελικά την λύση την έδωσε ο μπαμπάς του Lucas, Chester. Μια ώρα μακρυά από το σπίτι τους υπήρχε ένα καταφύγιο αδέσποτων. Ο Chester πήγε εκεί με την ελπίδα ότι θα συναντήσει ένα σύντροφο για τον Lucas, και τον βρήκε. Ο Juno, ένα γερμανικό ποιμένικό, ήταν προγραμματισμένο να πάει για ευθανασία. O Chester μόλις τον είδε κατάλαβε ότι πρέπει να τον πάρει μαζί του σπίτι του.




Οι περισσότεροι που έμαθαν την απόφαση του, του τόνισαν εμφατικά ότι ήταν μια πολύ κακή ιδέα. Αυτοί όμως δεν γνώριζαν τον Juno. Από την μέρα που ο Juno συνάντησε τον Lucas έγιναν αχώριστοι φίλοι.


Η αγάπη και η αφοσίωση του Juno για τον κολλητό του είναι τόσο μεγάλη που όταν ο Lucas παθαίνει κρίσεις, είναι αυτός που θα σπέυσει να ειδοποιήσει έγκαιρα τους γονείς του για να τον βοηθήσουν. Αλλά και ο Juno έχει αλλάξει συμπεριφορά προς το καλύτερο από την σχέση του με τον Lucas. Ο λόγος που ο Juno θα οδηγούνταν στην ευθανασία ήταν η κακή και τις περισσότερες φορές βίαιη συμπεριφορά του.



Είναι παράξενο αλλά από την στιγμή που γνώρισε τον Lucas έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο ήρεμα και πιστά ζώα που γνώρισε η οικογένεια Hembree. Ο Juno και ο Lucas δεν γνωρίζουν για πόσο ακόμη θα είναι μαζί. Πιθανότατα όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά προς το παρόν έχουν ο ένας τον άλλον και είναι ευτυχισμένοι..


Η μοίρα έφερε ένα αγόρι και ένα σκύλο μαζί να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον με τρόπο που μόνο αυτοί μπορούν να καταλάβουν..


  























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...