Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Τρέλα μάς πουλάς!

Ένας εκπληκτικός ΠΑΟΚ πανηγύρισε τεράστια νίκη (2-1) επί της Τότεναμ μέσα στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και παράλληλα, την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League! Σαλπιγγίδης (6') και Αθανασιάδης (14') τα γκολ του θριάμβου. Τα «σπιρούνια» μείωσαν με...
τον Μόντριτς (38') από ανύπαρκτο πέναλτι το οποίο επέφερε και την αποβολή του Σταφυλίδη.


Συγκλονιστικός ο «Δικέφαλος» πέτυχε μια από τις σημαντικότερες νίκες στην ιστορία των ελληνικών συλλόγων στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Δεν σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν οι 2.000 οπαδοί του στις εξέδρες, την ίδια ώρα που άλλοι 1.500 ήταν έξω από το γήπεδο, αφού δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν εισιτήριο!


TO MAΤΣ


Λένε πως η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς. Με την συνδρομή και των δύο ο ΠΑΟΚ γοήτευσε στο γήπεδο μέχρι και τους μεγαλύτερους επικριτές του. Με θάρρος, πάθος και μυαλό «άγγιξε» το τέλειο απέναντι στην Τότεναμ «υποχρεώνοντας» τους Άγγλους να αναρωτιούνται από πού τους ήρθε. Σε πείσμα όσων τον θεωρούσαν χαμένο από χέρι εμφανίστηκε μεταμορφωμένος προς το καλύτερο -όπως συνήθως όταν φορά το ευρωπαϊκό του κοστούμι- με την εξαιρετική του εμφάνιση να ανταμείβεται με προβάδισμα όχι ενός, αλλά δύο τερμάτων μέσα στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Μια έδρα που πολύ πιο φημισμένοι αντίπαλοι έχουν περάσει δύσκολες στιγμές.


Με πρωταγωνιστή όχι τον Βιεϊρίνια (αυτός έμεινε τραυματίας στην Θεσσαλονίκη), αλλά τον Γεωργιάδη που κλήθηκε να καλύψει το κενό του. Και τα κατάφερε με το παραπάνω! Ο νεαρός εξτρέμ με δύο ασίστ πάρε-βάλε και τους Σαλπιγγίδη με υποδειγματική κεφαλιά και Αθανασιάδη με προβολή να «εκτελούν» ο «Δικέφαλος» πέταξε στον… έβδομο ουρανό! Με ενθουσιασμό, αλλά και προσήλωση στο πλάνο «αρνήθηκε» να αναλάβει παθητικό ρόλο και «κυνήγησε» -ποιος θα το πίστευε- ένα πιο καθαρό σκορ!


Και ενώ όλα έμοιαζαν να δουλεύουν ρολόι, ο Ολλανδός διαιτητής της αναμέτρησης -χασάπης στο επάγγελμα και δεν είναι αστείο!- Μπας Νάιχαους τα έκανε... μαντάρα! Αφού «ανακάλυψε» χέρι σε καθαρή απομάκρυνση της μπάλας από τον Σταφυλίδη πάνω στην γραμμή, απέβαλε άδικα τον νεαρό μπακ, καταλόγισε την εσχάτη των ποινών και φυσικά ο Μόντριτς δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Οι γηπεδούχοι ανέλαβαν περισσότερες πρωτοβουλίες, πίεσαν ασφυκτικά, επέβαλαν τον ρυθμό τους, ωστόσο οι «ασπρόμαυροι» -έστω κι αν έμοιαζαν να μένουν από δυνάμεις- ήταν αποφασισμένοι να «πουλήσουν» ακριβά το τομάρι τους.


Ο χρόνος κυλούσε αργά και βασανιστικά, με τους Άγγλους να «σφυροκοπούν» την εστία του Χαλκιά, ο οποίος -επιεικής ο χαρακτηρισμός- ήταν εκτός αγώνα με τους υπόλοιπους, πάντως να «καθαρίζουν» όποτε χρειάστηκε. Σε μια τέτοια περίπτωση ο Κοντρέρας σαν από μηχανής Θεός έδιωξε σωτήρια πάνω στην γραμμή, ενώ με αυτοθυσία απομάκρυνε οριστικά τον κίνδυνο. Έτσι νόμιζε διότι ο διαιτητής πήγε να «τινάξει» το ματς στον αέρα, αργώντας χαρακτηριστικά να ακυρώσει το τέρμα του Ντεφό, που δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε κάνει φάουλ στον Χιλιανό. Δραματικά τα τελευταία λεπτά, με το τελευταίο σφύριγμα να βρίσκει τους Θεσσαλονικείς νικητές, θριαμβευτές και στην επόμενη φάση του Europa League.


* Με μαύρα περιβραχιόνια αγωνίστηκαν οι ποδοσφαιριστές της Τότεναμ στην μνήμη του Γκάρι Σπιντ. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν τήρησαν το ένα λεπτό σιγής, φωνάζοντας το… γνωστό σύνθημα για την Βουλή.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...