Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Οι προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού

Τελείωσαν οι προγραμματικές δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός της χώρας, Λουκάς Παπαδήμος. Ο Πρωθυπουργός είπε πως αναλαμβάνουμε την ευθύνη, διότι διακυβεύεται η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Η κυβέρνηση συνεργασίας δημιουργεί προϋποθέσεις για την διεθνή αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας, πρόσθεσε. Η συζήτηση θα συνεχιστεί την...
Τρίτη και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.


Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού στις προγραμματικές του δηλώσεις:
- Η κυβέρνηση των τριών κομμάτων αποτελεί σημαντικό βήμα συναίνεσης και συνεννοήσης για το μέλλον της χώρας, ανέφερε ο Λουκάς Παπαδήμος στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του δηλώσεις στη Βουλή, αυτήν την ώρα.


- Η συμφωνία των τριών κομμάτων έχει αποστολή να επιτύχει βασικούς εθνικούς στόχους. «Έχω πλήρη συνείδηση της τιμής και της ευθύνης. Διακυβεύεται η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη», είπε.


-Οι σημαντικές θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πρέπει να πάνε χαμένες. Η αλήθεια και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης αποτελούν βασικές προϋποθέσεις.


-Η δημοσιονομική κρίση έχει εξελιχθεί σε κρίση χρηματοπιστωτική, οικονομική και κοινωνική. Αποτελεί και κρίση εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα, παρά τη μεγάλη πρόοδο στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας από τις αρχές του 2010.


-Ο κ. Παπαδήμος έκανε αναφορά στη μείωση του ελλείμματος, καθώς και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.


«Για να συνεχιστεί η προσπάθεια είναι αναγκαία η περαιτέρω οικονομική στήριξη της Ελλάδας από ΕΕ-ΔΝΤ και η εφαρμογή νέου προγράμματος που θα οδηγήσει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας» επεσήμανε.


-Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σταυροδρόμι, για την ευημερία του ελληνικού λαού, πρόσθεσε.


-Οι αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, όπως και οι δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτές θα διασφαλίσουν την συνέχεια της προσπάθειας της οικονομικής ανόρθωσης.


«Κύριο έργο αυτής της κυβέρνησης, όπως συμφωνήθηκε είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και η εφαρμογή της πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις. Η κυβέρνηση καλείται να εγγυηθεί την τήρηση των δεσμεύσεων αυτών» τόνισε.


-Οι αποφάσεις αφορούν: Πρόσθετη χρηματοδότηση της Ελλάδος 130 δισ. ευρώ και νέο σχήμα συμμετοχής ιδιωτών, που θα οδηγήσει σε μείωση του χρέους μέχρι το 2020, σημείωσε.


-Εφόσον οι αποφάσεις υλοποιηθούν, η Ελλάδα μπορεί να ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον, είπε. Η εφαρμογή του PSI θα μειώσει τις πληρωμές του δημοσίου, θα περιορίσει τα μέτρα της διετίας 2013-2014 στα πλαίσια του Μεσοπρόθεσμου.


-Το έργο της κυβέρνησης είναι δυνανάλογα μεγάλο με τον χρονικό ορίζοντα που έχει, ανέφερε.


-Βασική προτεραιότητα είναι η εκταμίευση της έκτης δόσης, η οποία πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.


Δεύτερη προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση των συζητήσεων με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα, που θα οδηγήσει σε νέα δανειακή σύμβαση, που θα πρέπει να κυρωθεί μέχρι το τέλος του έτους από το ελληνικό και από τα άλλα κοινοβούλια. Ο προϋπολογισμός θα περιλαμβάνεται στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...