Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Παρουσία τρόικας η κατάθεση του προϋπολογισμού

Πρόσθετα βάρη, που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 11 δισ. ευρώ, φέρνει σύμφωνα με την «Καθημερινή» ο προϋπολογισμός του 2012 που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.


Το ποσό αυτό μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω μέσα στο ...
επόμενο έτος, δεδομένου ότι το έλλειμμα του 2011 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 9% του ΑΕΠ.


Η μαύρη τρύπα σε σχέση με το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού που κατατέθηκε στις αρχές Οκτωβρίου, κυμαίνεται μεταξύ 1 και 2 δισ. ευρώ. Τότε ο στόχος είχε τοποθετηθεί στο 8,5% του ΑΕΠ από 7,6% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.


Στις 12:30 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα παρουσιάσει το σχέδιο του προϋπολογισμού σε συνέντευξη Τύπου.


Σήμερα, εξάλλου, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται – σύμφωνα με πληροφορίες – να συναντηθεί και με την τρόικα που αναμένεται στην Αθήνα, προκειμένου να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για το νέο αναθεωρημένο μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση, ύψους 130 δισ. ευρώ. Οι επικεφαλής αναμένεται να έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.


Χθες, και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζήτησε διαβεβαιώσεις από τη νέα τρικομματική κυβέρνηση ότι είναι προσηλωμένη στην εφαρμογή των οικονομικών στόχων του νέου δανειοδοτικού προγράμματος προς την Ελλάδα προκειμένου να αποδεσμεύσει την έκτη δόση.


Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά τις συναντήσεις που θα έχει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.


Την Τρίτη, ο Ελληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας και επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...