Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Μετρό-ΗΣΑΠ: βάζουν μπάρες ενάντια στους λαθρεπιβάτες

Σταθερές πύλες εισόδου-εξόδου των επιβατών στους σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού σκοπεύει να εγκαταστήσει το υπουργείο Μεταφορών προκειμένου να πατάξει το φαινόμενο της...
λαθρεπιβίβασης στα Μέσα Μεταφοράς.


Έγγραφό του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γ. Μαγκριώτη που διαβιβάστηκε στη Βουλή επιβεβαιώνει πως έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για την εφαρμογή του νέου συστήματος, το οποίο θα επεκταθεί και στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ


«Με το νέο σύστημα, πέραν των σημαντικών δυνατοτήτων που παρέχονται για διαμόρφωση συνδυασμένης, ευέλικτης και αποδοτικής τιμολογιακής πολιτικής με σύνθετα και ελκυστικά προϊόντα για τον επιβάτη, προβλέπεται και η εγκατάσταση σταθερών πυλών εισόδου-εξόδου των επιβατών με ανοιγόμενες θύρες στους σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου», αναφέρει ο υφυπουργός και προσθέτει ότι «ανάλογο σύστημα εξ αποστάσεως αναγνώρισης-επικύρωσης του εισιτηρίου προβλέπεται να εγκατασταθεί και στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ, με στόχο τον εύκολο εντοπισμό και την αποτροπή επιβίβασης ατόμων που δεν έχουν στην κατοχή τους νόμιμο κόμιστρο και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της λαθρεπιβίβασης».


Ο υφυπουργός ενημερώνει εξάλλου ότι τα έσοδα για την πρώην εταιρεία του Μετρό ΑΜΕΛ -με τον έλεγχο του κομίστρου που ισχύει σήμερα- ανήλθαν σε 1,56 εκατομμύρια ευρώ το 2008, σε 1,141 εκατομμύρια ευρώ το 2009 και σε 2,01 εκατομμύρια ευρώ το 2010.


Πρόκειται για το δεύτερο σύστημα που σκοπεύει να εγκαταστήσει το υπουργείο Μεταφορών για την αναβάθμιση των Μέσων Μεταφοράς μετά το ηλεκτρονικό εισιτήριο.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...