Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Βγήκε το διαζύγιο με Χιμένεθ

Η συνάντηση με τον Σταύρο Αδαμίδη και τους συνεργάτες του άρχισε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης. Δώδεκα ώρες χρειάστηκαν για να πειστεί ο Μανόλο Χιμένεθ να...
φύγει από την ΑΕΚ. Ή για να το θέσουμε πιο σωστά, να πειστεί να μην πάρει αποζημίωση. Και τελικά η Ενωση κατάφερε και πέτυχε να δώσει μόνο τα δεδουλευμένα στον Ισπανό προπονητή.


Ετσι, σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ενωσης, ο Χιμένεθ περνά την πόρτα εξόδου με την ΑΕΚ να του δίνει τα δεδουλευμένα της περσινής χρονιάς και της φετινής μέχρι τούτη τη στιγμή, αλλά κι αυτά με δόσεις. Κάτι τα τηλεοπτικά που περιμένει λεφτά, κάτι τα έσοδα από τα εισιτήρια του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, θα συγκεντρωθούν τα χρήματα για το διαζύγιο με τον Ισπανό, το οποίο τελικά δεν κόστισε πολύ ακριβά για την ΑΕΚ.


Ακολουθήστε μας στο twitter και στο facebook για το επόμενο breaking news του Contra.gr
"Και τι λέγανε τόσες ώρες;", είναι το εύλογο ερώτημα. Εύκολο το είχατε να λυθεί η συνεργασία με τον Χιμένεθ τόσο ανώδυνα; Γιατί ανώδυνα είναι από τη στιγμή που το διαζύγιο βγήκε κοινή συναινέσει και η ΑΕΚ δεν θα δώσει στον Ισπανό αποζημίωση. Και όχι μόνο αυτό, αλλά όσα του δώσει θα το κάνει με δόσεις γιατί ρευστό δεν υπάρχει. Ο,τι θα παίρνει δηλαδή, θα το δίνει στον Χιμένεθ μέχρι να ξεχρεώσει.


Η ανακοίνωση


Μετά το τέλος της συνάντησης και τη σύνταξη του διαζυγίου, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ αναρτήθηκε η επισημοποίηση του τέλους και μία... συγκινητική δήλωση του Χιμένεθ:


"Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή του συλλόγου, Μανόλο Χιμένεθ. Ο Μανόλο θα αποτελεί για πάντα κομμάτι της ιστορίας της ομάδας μας και συνέδεσε το όνομά του με την κατάκτηση του Κυπέλλου μετά από πολλά χρόνια. Η ΠΑΕ ΑΕΚ του εύχεται κάθε επιτυχία σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Ο Μανόλο Χιμένεθ προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Αποχωρώ συναινετικά από την ΑΕΚ τρέφοντας τα καλύτερα και ειλικρινέστερα συναισθήματα για την ομάδα, τον κόσμο και την διοίκηση. Αποτελώ μέρος της ιστορίας της ΑΕΚ και αυτό είναι κάτι που θα κουβαλώ πάντα, όπως και όλοι, μέσα μου. Θεωρώ πως είναι ώρα για μια αλλαγή προς όφελος και καλό όλων. Έτσι δεν λεω αντίο αλλά εις το επανιδείν».


Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ γλιτώνει αρκετά χρήματα από το "διαζύγιο" με το Χιμένεθ, καθώς ο Ισπανός θα λάβει μόνο όσα του οφείλονται. Αυτό σημαίνει πως η Ένωση θα έχει την ευκαιρία με τα χρήματα που θα εξοικονομήσει, να προχωρήσει σε μεταγραφική ενίσχυση με παίκτες ελεύθερους από την Καβάλα, τον Ολυμπιακό Βόλου και εφόσον υποβιβαστεί ο Αστέρας και από τον αρκαδική ομάδα.


Αδαμίδης: "Κύριος ο Χιμένεθ, έρχεται ο Κωστένογλου"


Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Σταύρος Αδαμίδης για τον άνθρωπο Χιμένεθ αμέσως μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου, αποκαλύπτοντας ότι δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση.


"Ηταν ένα διαζύγιο κοινή συναινέσει. Ο Χιμένεθ ήρθε κύριος και φεύγει κύριος. Η διοίκηση της ΑΕΚ παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, έκανε το σωστό. Ο Χιμένεθ φεύγει χωρίς ούτε ένα ευρώ αποζημίωση! Μόνο τα δεδουλευμένα θα πάρει. Εμείς δεν φορτώνουμε την ΑΕΚ ούτε με ένα ευρώ. Οι τρεις ήττες μας προβλημάτισαν. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και το διαζύγιο το χρειαζόταν, ήταν μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη στις συζητήσεις. Ο Χιμένεθ θα παραμείνει φίλαθλος της ΑΕΚ" υποστήριξε αρχικά ο πρόεδρος της Ένωσης.


Στη συνέχεια ο κ. Αδαμίδης αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε η ΑΕΚ από μερίδα του Τύπου, τόνισε: "Όμως αυτό που θέλω να πω είναι οι δημοσιογράφοι να δείχνουν μεγαλύτερο σεβασμό στην ΑΕΚ. Ολες οι τελευταίες μέρες ζητούσαν να μείνει ο Χιμένεθ, μετά να φύγει, μετά να φύγει η διοίκηση. Οποιος νομίζει ότι μπορεί να ασκεί διοίκηση να έρθει και εμείς θα φύγουμε. Υπάρχει έλλειψη σεβασμού και αυτό που κάνουν είναι να απαξιώνουν την ΑΕΚ. Ο Χιμένεθ δεν είχε κανένα παράπονο από την διοίκηση. Υπήρχε ένας προβληματισμός γιατί χάσαμε τα τρία από τα τέσσερα ματς. Και κρίναμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε έτσι. Ο κύριος Χιμένεθ φεύγει χωρίς να επιβαρύνει το μπάτζετ. Ο κόσμος οφείλει να στηρίξει την ομάδα, η ΑΕΚ είναι Κυπελλούχος, είναι πρώτη στην βαθμολογία, παρά τα προβλήματα της και ο κόσμος οφείλει να γεμίσει το γήπεδο το ερχόμενο Σάββατο".


Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης υποστήριξε κατηγοριματικά ότι δεν θα γίνει εκχώρηση από τα τηλεοπτικά δικαιώματα για να πληρωθεί ο Μανόλο Χιμένεθ: "Δεν δεσμεύσαμε το συμβόλαιο της NOVA για την αποπληρωμή. Οι διαπραγματεύσεις ήταν δύσκολες και καταφέραμε να υπάρχει λύση του συμβολαίου κοινή συναινέσει. Την Κυριακή το βράδυ είπα στον Χιμένεθ ότι τον στηρίζω απόλυτα, αλλά την Τρίτη ο προπονητής μας παρουσία των εκπροσώπων του ότι ίσως είναι καλύτερα να φύγει για να αλλάξει το κλίμα στην ομάδα".


Ακολούθως επιβεβαίωσε πως ο Νίκος Κωστένογλου θα είναι ο επόμενος προπονητής της ΑΕΚ: "Ο Νίκος Κωστένογλου είναι ο επόμενος προπονητής. Είναι ΑΕΚτζης. Ιστορικά η ΑΕΚ του οφείλει μια ευκαιρία. Ερχεται με μεγάλη όρεξη για δουλειά και πρέπει να τον στηρίξουμε όλοι μας".


Όσον αφορά τέλος την υπόθεση με την «Petit Chateau» υποστήριξε: "Έχουμε θέσει όρους φερεγγυότητας και περιμένουμε να τους έχουμε μέχρι την Παρασκευή, αλλιώς τελειώνει η υπόθεση. Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που επεξεργαζόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε κάτι".


Αντικαταστάτης ο Νίκος Κωστένογλου


Ο Νίκος Κωστένογλου χρίζεται για ακόμη μια φορά διάδοχος ενός Ισπανού προπονητή στον πάγκο της ΑΕΚ. Ο Έλληνας τεχνικός την περασμένη Δευτέρα γιόρτασε τα 41 γενέθλια του.


Αγωνίστηκε με τη φανέλα της ΑΕΚ για 11 σεζόν. Ήρθε στην ΑΕΚ από την Ξάνθη το καλοκαίρι του 1995 επί προεδρίας Μιχάλη Τροχανά. Αγωνίστηκε σε 318 επίσημα παιχνίδια (πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη) σημειώνοντας 3 γκολ.


Έπαιξε στην Ένωση μέχρι το 2005 και εν συνεχεία ανέλαβε πόστο στο πλευρό του Φερνάντο Σάντος.


Διαδέχτηκε τον Σέρα Φερέρ μετά το παιχνίδι με την ΑΕΛ στις 11 Φεβρουάριου του 2008 και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στον κιτρινόμαυρο πάγκο, στις 13 Φεβρουαρίου, στο παιχνίδι με τη Χετάφε (1-1). Στο πρωτάθλημα παρέμεινε αήττητος μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας της σεζόν, με αποκορύφωμα τις μεγάλες νίκες επί του Ολυμπιακού (4-0), του ΠΑΟΚ στην Τούμπα (4-0) και του ΟΦΗ στην Κρήτη (4-1). Κατόπιν στα πλέι οφ της ίδιας περιόδου γνώρισε τι πρώτες του ήττες από Παναθηναϊκό (4-1) και Άρη (4-0). Συνολικά σε πρωτάθλημα και Ευρώπη κάθισε στον πάγκο της ομάδας σε 18 ματς μετρώντας 10 νίκες, 5 ισοπαλίες και 3 ήττες (μία εξ αυτών εκτός έδρας με τη Χετάφε).


Στη συνέχεια ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Αστέρα Τρίπολης με τον οποίο σε 25 αγώνες είχε απολογισμό 9 νίκες, 7 ισοπαλίες και 9 ήττες.


Την περσινή σεζόν ανέλαβε την καθοδήγηση της ΑΕΛ με την οποία είχε απολογισμό 3 νίκες 5 ισοπαλίες και 5 ήττες, μη καταφέρνοντας να την οδηγήσει στη σωτηρία.


Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν κάθε καλοκαίρι παρακολουθεί από κοντά προετοιμασίες μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...