Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Ποιοί απόστρατοι εξαιρούνται από τη μείωση του 40%

Με ανακοίνωσή του το ΥΕΘΑ διευκρινίζει ποιοι απόστρατοι κάτω των 55 ετών εξαιρούνται από τη μείωση του 40% της σύνταξής τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:...



•Σύμφωνα με την παράγραφο 10γ του άρθρου 1 του αρχικού σχεδίου νόμου «Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις, Ενιαίο Μισθολόγιο-Βαθμολόγιο και άλλες Διατάξεις Εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015», στις εξαιρέσεις από τη μείωση του 40% του τμήματος της κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1000€, είχαν συμπεριληφθεί οι απόστρατοι που δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους και έχουν αποστρατευτεί αυτεπάγγελτα.


•Μετά από πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτη, η οποία υιοθετήθηκε και κατατέθηκε τροπολογία του σχετικού άρθρου από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο και εν τέλει συμπεριλήφθηκε ανάλογη διάταξη στο ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο από τη Βουλή των Ελλήνων, προστέθηκαν και οι απόστρατοι που έχουν συμπληρώσει 35 έτη συντάξιμης υπηρεσίας.


•Με τα σημερινά δεδομένα ο συνολικός αριθμός των αποστράτων, που δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους ανέρχεται σε 11.130 άτομα, από τους οποίους οι 2.717 είναι αυτεπάγγελτα αποστρατευθέντες και οι 2.951 έχουν συμπληρώσει 35 έτη συντάξιμης υπηρεσίας.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...