Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Στην τελική ευθεία το iPhone 5 και ένα πολύτιμο πρωτότυπο ξεχάστηκε (ξανά) σε μπαρ - Τυχαίο;

Μετά από μια βδομάδα φημολογίας που ήθελε ένα πρωτότυπο του επόμενου iPhone να έχει χαθεί, η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε ότι βοήθησε την Apple στην αναζήτηση ενός «χαμένου αντικείμενου».


Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι,...
παρά το γεγονός ότι η αστυνομία δεν αναφερόταν συγκεκριμένα για το αντικείμενο, είχε δώσει στο αρχείο του δελτίου τύπου το όνομα «iphone5.doc». Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι διαρροές, σύμφωνα με τις οποίες η παραγωγή της συσκευής έχει ξεκινήσει, ενώ μεγάλοι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι ετοιμάζονται για τις πρώτες παραγγελίες. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά…


Η υπόθεση του χαμένου iPhone 5 θυμίζει το αντίστοιχο θρίλερ του 2010, όταν ένας υπάλληλος της Apple ξέχασε το πρωτότυπο του iPhone 4 σε ένα μπαρ. Το ίδιο φαίνεται ότι συνέβη και αυτή τη φορά. Την είδηση έβγαλε το CNet που ανέφερε ότι ένα πρωτότυπο του νέου κινητού είχε μείνει ξεχασμένο σε ένα μπαρ του Σαν Φρανσίσκο. Λίγο αργότερα μια τοπική εφημερίδα φιλοξενούσε δηλώσεις ενός 22χρονου που ισχυρίζονταν ότι στελέχη της Apple που συνοδεύονταν από αστυνομικούς έψαξαν το σπίτι του αναζητώντας την πολύτιμη συσκευή.


Την είδηση επιβεβαίωσε και η ανακοίνωση της αστυνομίας, η οποία ανέφερε ότι «οι δύο υπάλληλοι της Apple συνάντησαν τον ένοικο και στη συνέχεια εισήλθαν στο σπίτι για να αναζητήσουν το χαμένο αντικείμενο. Οι υπάλληλοι της Apple δεν εντόπισαν το χαμένο αντικείμενο και έφυγαν από το σπίτι». Η ανακοίνωση όμως δεν ξεκαθάριζε για ποιο λόγο οι αστυνομικοί συνόδευαν τους εκπροσώπους της εταιρείας.


Την ίδια στιγμή, τις τελευταίες ώρες πηγές στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι έχει αρχίσει η μαζική παραγωγή του Apple iPhone 5 στα εργοστάσια της Foxconn και της Pegatron. Παρόλα αυτά, όπως όλα δείχνουν το iOS 5 δεν είναι ακόμη έτοιμο και τα νέα iPhone στοκάρονται χωρίς το OS για την ώρα. Το έγκυρο site MacRumors κατάφερε από διαρροές θηκών για το iPhone 5 να κατασκευάσει ένα αρκετά ενδιαφέρον mockup το οποίο βλέπουμε στη φωτογραφία.


Οι εξελίξεις αυτές δεν θεωρούνται απίθανες, καθώς ήδη η νέα συσκευή είναι διαθέσιμη για προ-παραγγελία από την Deutsche Telekom (και όχι μόνο)! Για να έχει τα νώτα της καλυμμένα, η γερμανική εταιρεία αναφέρει το «επόμενης γενιάς iPhone, μετά το iPhone 4» και προσφέρει κουπόνια εκδήλωσης ενδιαφέροντος και προ-παραγγελίας. Παράλληλα, μια διαρροή εγγράφων από τη μεγάλη αμερικανική αλυσίδα Best Buy δείχνει το ενδεχόμενο ότι η εταιρεία θα δέχεται προ-παραγγελίες για το iPhone 5 από την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη.


Τελικά, ο μόνος κίνδυνος για το iPhone 5 είναι μάλλον το ενδεχόμενο το κοινό να βαρεθεί να ακούει γι’ αυτό πριν καν κυκλοφορήσει.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...