Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Τέλος εποχής στον Alpha- πού "πάνε" την Μενεγάκη

Ως η δυσκολότερη χρονιά από καταβολής της ιδιωτικής τηλεόρασης είναι όπως όλα δείχνουν αυτή που μόλις ξεκίνησε. Οι εξελίξεις στην τηλεόραση δεν έχουν προηγούμενο και δυστυχώς είναι ...
δραματικές.


Μειώσεις μισθών, απολύσεις, περικοπές και «κόψιμο» εκπομπών συνθέτουν το σκηνικό.


Ένα σκηνικό που επηρεάζει όχι μόνο τους απλούς υπαλλήλους, χαμηλόμισθους τεχνικούς και δημοσιογράφους, αλλά και τα μεγάλα ονόματα των καναλιών.


Ένα από αυτά είναι και η Ελένη Μενεγάκη, η οποία, όπως αποδείχθηκε, μέχρι σήμερα δεν είχε έλθει σε καμία ρήξη με τον Alpha, όχι μόνον σε ό,τι αφορά τον μισθό της, αλλά γενικότερα για την εκπομπή της, τόσο σε ό,τι αφορά το περιεχόμενό της, όσο και τους συνεργάτες της.


Όμως, τα πράγματα φαίνεται πως παίρνουν άλλη, πιο δύσκολη και πολύ πιο δυσάρεστη για όλους τροπή.
Τις τελευταίες ώρες, έντονη είναι η φημολογία ότι η Ελένη «μετακομίζει» από τις 10 στις 11 και θα τελειώνει μία ώρα αργότερα απ’ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή στις 14:00. Όπως φαίνεται, η απόφαση του καναλιού να μην συνεχιστεί το Πάνω στην Ωρα και του χρόνου είναι οριστική και αμετάκλητη.


Συνεπώς, η πολύ πρωινή ζώνη θα καλυφθεί από σειρές ή άλλου είδους – φυσικά πολύ φθηνότερο – πρόγραμμα.


Το ζήτημα είναι τι θα γίνει μετά, καθώς όπως έγινε γνωστό, μπορεί η αρχική σκέψη των Γερμανών στον Alpha να ήταν η συνέχιση του Κους Κους, όμως, στην συνέχεια θέλησαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο το Κους Κους να συνεχισθεί, αλλά μετά τα Χριστούγεννα, δηλαδή στο δεύτερο μισό της σεζόν.


Συνεπώς, η Ελένη θα αποτελέσει την ενδιάμεση λύση κάνοντας πρωινό 11:00-14:00, ούτως ώστε να μπορεί να καλύψει λίγο από το πρωινό και λίγο από το μεσημεριανό και φυσικά «πιάνοντας» και το πρωινό του Ant1, αλλά και το μεσημεριανό του Star.


Επίσημη ανακοίνωση δεν έχει εκδοθεί. Σε κάθε περίπτωση, οι Γερμανοί δεν θα αφήσουν προγράμματα να «ξεχειλώσουν», ούτε θα δώσουν παράταση ζωής σε κάτι που θεωρούν ότι δεν θα έχει τα αναμενόμενα έσοδα ή έστω ικανοποιητική διαφήμιση.


Όλες οι συμβάσεις συνεργατών που υπογράφονται δεν ξεπερνούν τους τρεις μήνες.
Πράγμα που σημαίνει ότι ούτως ή άλλως τα δεδομένα που ισχύουν αφορούν το διάστημα μέχρι τα Χριστούγεννα.


Αυτό ακριβώς ισχύει και για το Μες στην Καλή Χαρά, το οποίο θα συνεχίσει, αλλά με σύνθεση εντελώς διαφορετική από την περυσινή.


Μέχρι στιγμής, μοναδική σίγουρη θεωρείται η Ναταλία Γερμανού. Τα ραντεβού της Σίσσυς Χρηστίδου με τους υπευθύνους δεν είχαν αίσια έκβαση, καθώς όπως διέρρευσε, οι Γερμανοί της πρότειναν μεγάλη μείωση μισθού, κάτι με το οποίο η ίδια δεν έδειξε να συμφωνεί.


Δεν μένει παρά να περιμένουμε το τελικό κείμενο της ανακοίνωσης του προγράμματος του καναλιού. Το οποίο όπως όλα δείχνουν δεν θα θυμίζει σε τίποτα το πρόγραμμα παλιότερων ετών. Τέλος για τα μεγαλεπήβολα προγράμματα, τα «χρυσά» συμβόλαια.


Τέλος εποχής για την τηλεόραση που περνά πλέον σε άλλη διάσταση. Δυστυχώς πολύ πιο δύσκολη.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...