Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Η 2η αγωνιστική της Σούπερ(;) Λίγκα

Τα όσα τραγελαφικά ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζονται και η δεύτερη αγωνιστική που έχει πρεμιέρα το απόγευμα του Σαββάτου θα είναι ακόμα πιο...
"φτωχή".


Πέραν τις απώλειας των δύο αγώνων, αφού δεν γνωρίζουμε τις ομάδες Α και Β, με τους ΟΦΗ και Ολυμπιακό να έχουν ρεπό αυτήν την φορά, ήρθε και η διεθνής έκθεση Θεσσαλονίκης να σκιάσει με το πέρασμά της την αγωνιστική αφού για χάρη της αναβλήθηκε και το Σκόντα Ξάνθη-ΑΕΚ.


Έτσι μείναμε με πέντε παιχνίδια για την 2η αγωνιστική που γίνονται σε Αγρίνιο, Κρήτη, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Η πρεμιέρα διεξάγεται με δύο αναμετρήσεις το Σάββατο, πρώτα με το Παναιτωλικός-Πανιώνιος και εν συνεχεία στο Παγκρήτιο στάδιο με το Εργοτέλης-ΠΑΟΚ.


Την επομένη, στην Τρίπολη ο Αστέρας υποδέχεται την Κέρκυρα ενώ λίγο μετά ο Αρης φιλοξενεί στο "Κλέανθης Βικελίδης" τον Ατρόμητο Αθηνών. Η αυλαία πέφτει στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα.






Η 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011


Παναιτωλικός-Πανιώνιος 17:15, Novasports 2
Διαιτητής: Κύρκος Δημήτριος (Ηπείρου)
Γήπεδο: Παναιτωλικού


Τριαντατέσσερα χρόνια είναι πολλά για να κάνει υπομονή ο οπαδός του Παναιτωλικού, ωστόσο η μεγάλη στιγμή για επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια έφτασε. Η ομάδα του Αγρινίου δίνει το πρώτο της παιχνίδι και μάλιστα μπροστά στο κοινό της σε μια εμφάνιση άκρως δελεαστική. Διοίκηση, τεχνική ηγεσία, ομάδα και κόσμος είναι μια γροθιά και έτοιμοι για την μεγάλη πρόκληση. Αντίπαλος ο Πανιώνιος και στο περιθώριο της απόκτησης και του Μπαμογκό ο Μπάμπης Τεννές έχει έτοιμοι την ομάδα του για την πρεμιέρα.




Μετά το οριστικό τέλος εποχής για τον Βεντούρη, την στήριξη του κόσμου για ένα καλύτερο αύριο, ο Πανιώνιος σε αγωνιστικό επίπεδο καλείται να δώσει τον πρώτο εκτός έδρας παιχνίδια του σε μια "καυτή" έδρα. Οι "κυανέρυθροι" μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας με αντίπαλο τον Εργοτέλη, θα παραταχθούν στο Αγρίνιο χωρίς δύο σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Τον τιμωρημένο Σίτο Ριέρα που σκόραρε με τους Κρητικούς αλλά αποβλήθηκε και τον τραυματία Φαμπιάν Εστογιανόφ, με τον Τάκη Λεμονή να αναζητά τις καλύτερες δυνατές λύσεις ως αντικαταστάτες τους.


Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 19:30, Novasports 2
Διαιτητής: Στυλιαράς Δημήτριος (Αιτωλ/νιας)
Γήπεδο: Παγκρήτιο στάδιο


Οι υψηλές προσδοκίες που έθεσε για την νέα χρονιά ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Απόστολος Παπουτσάκης απεικονίζεται πλήρως στον τρόπο σκέψης και στις δηλώσεις τόσο του προπονητή αλλά και των παικτών της κρητικής ομάδας. "Θα καταφέρουμε να πάρουμε τους βαθμούς" τονίζει από την μία ο Καραγεωργίου, "γιατί όχι και Europa League" έλεγε από την πλευρά του ο Λεάλ. Στο ποδαρικό εντός έδρας ο πρόεδρος των "κιτρινόμαυρων" ζήτησε από τους παίκτες να "ζεστάνουν" τους φίλους της ομάδας με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα.




Την καλύτερη πρόβα τζενεράλε ενόψει της πρεμιέρας του στα ματς του ομίλου του Europa League και το παιχνίδι με την Τότεναμ θα κάνει ο ΠΑΟΚ στο Παγκρήτιο στάδιο που στις δύο τελευταίες επισκέψεις του έχει ισάριθμες νίκες. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" μετά την δύσκολη νίκη στην πρεμιέρα επί της Ξάνθης καλείται να συνεχίσει αντιμετωπίζοντας τον Εργοτέλη με τον Λάσλο Μπόλονι να μην έχει στην διάθεσή του, τους τραυματίες Αθανασιάδης, Τσιρίλο, αλλά και τον τιμωρημένο Πάμπλο Γκαρσία. Αντίθετα το παρών στην 20μελή αποστολή έδωσαν οι Κοντρέρας, Ίβιτς, Φωτάκης και Παπάζογλου.


Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011


Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα 16:00, Novasports 2
Διαιτητής: Παππάς Ανδρέας (Αθηνών)
Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης


Πρεμιέρα στο φετινό πρωτάθλημα και για τον Αστέρα Τρίπολης και σε παιχνίδι εντός έδρας με την παρουσία του ακόμα να παραμένει ανασφαλή σύμφωνα με τα όσα διαδραματίζονται στα γραφεία. Παρόλο αυτά, οι Αρκάδες με "κλειστά" τα αυτιά θέλουν να μπουν με το δεξί στις υποχρεώσεις τους στην Σούπερ Λίγκα και μαζί με τον κόσμο η ομάδα είναι έτοιμη για την πρεμιέρα. Ο Όσκαρ Φερνάντεθ "πονοκεφαλιάζει αφού δεν μπορεί να υπολογίζει τους τραυματίες Πουλίδο, Φρανκού, Ναβάρο, Ματούσιακ, Ορόθκο και Ρούμπιλ.




Με στόχο να πετύχει ότι και πέρσι στο γήπεδο της Τρίπολης (νίκη με 2-0) οι "Φαίακες" μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τον Παναθηναϊκό θα αναζητήσουν εκτός έδρας τους πρώτους τους βαθμούς. Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς ολοκλήρωσε την προετοιμασία της ομάδας του τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και σε ψυχολογικό αφού θέλησε να πείσει τους παίκτες του ότι μπορούν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Αστέρα. "Ζητούμενό μας είναι η διάρκεια. Και η ισορροπία. Όχι ένα "δυνατό" φορμάρισμα σε μια δεδομένη χρονική στιγμή, το οποίο, όμως, θα το ακολουθήσει "κοιλιά'" ήταν τα λόγια του τεχνικού της Κέρκυρας.


Αρης-Ατρόμητος Αθηνών 18:15, Novasports 2
Διαιτητής: Σπάθας Ηλίας (Πειραιά)
Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"


Με την παράδοση υπέρ του ο Αρης υποδέχεται τον Ατρόμητο Αθηνών στο πρώτο ματς εντός έδρας για την φετινή χρονιά. Μια αναμέτρηση που σαφώς θα αποτελέσει γιορτή στην εξέδρα των φίλων της ομάδας ενόψει της έναρξης της σεζόν και με την διοίκηση να ζητάει προσοχή στην συμπεριφορά τους. Αγωνιστικά, ο Σάκης Τσιώλης που ζήτησε το πρώτο τρίποντο της χρονιάς μετά την ισοπαλία στα Γιάννινα δύσκολα δεν θα έχει στα πλάνα του τον έμπειρο Σηφάκη ενώ ο Βελλίδης μοιάζει ανέτοιμος μετά το κάταγμα. Στην λίστα των απόντων είναι και οι Νάτσο Γκαρσία και Κριστιάν Πορτίγια.




Δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς στο πρωτάθλημα για τον Ατρόμητο Αθηνών που μετά την ισοπαλία με τον ΟΦΗ στο "Γεντί Κουλέ" καλείται να επισκεφτεί μια ακόμα δύσκολη και καυτή έδρα. "Ξέρουμε πως περνώντας ο χρόνος θα είμαστε καλύτεροι, με απώτερο στόχο να γίνουμε καλύτερη ομάδα, πρέπει σε όλο αυτό το διάστημα που μεσολαβεί να είμαστε και αποτελεσματικοί" τόνισε ο Γιώργος Δώνης που πιστεύει πως οι παίκτες του θα έχουν καλύτερη εικόνα από αυτή με τους Κρητικούς.


Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 20:30, Novasports 1
Διαιτητής: Δασκαλόπουλος Γεώργιος (Κορινθίας)
Γήπεδο: Ολυμπιακό στάδιο


Στο περιθώριο των διοικητικών εξελίξεων με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να αποχωρεί, την διοίκηση να χάνει το ένα μέλος μετά το άλλο από το Δ.Σ. και τον Ανδρέα Βγενόπουλο έτοιμο να ανοίξει τα χαρτιά του, ο Παναθηναϊκός αγωνιστικά υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα. Παρά το γεγονός πως η παράδοση τα τελευταία 10 χρόνια είναι υπέρ του "τριφυλλιού", ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τόνισε πως οι μεγάλες ομάδες φαίνονται στα δύσκολα δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Νίνη ενώ είναι άγνωστο αν θα συμπεριλάβει το νέο απόκτημα Ρούντολφ Γκέργκελ στην αποστολή.




Γνώση της δυσκολίας του αγώνα αλλά και πίστη στις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών του επέδειξε με τις δηλώσεις του για το ματς με τον Παναθηναϊκό, ο Στεφάν Ντεμόλ. "Ο Παναθηναϊκός φυσικά είναι το μεγάλο φαβορί, εμείς όμως θα δουλέψουμε σκληρά και θα προσπαθήσουμε να γυρίσουμε με το κεφάλι ψηλά. Αν κάνουμε μια καλή εμφάνιση απέναντι στον αντίπαλό μας, η ομάδα θα επιστρέψει πιο δυνατή" τόνισε ο Βέλγος τεχνικός του ΠΑΣ αναφορικά για την αναμέτρηση της Κυριακής. Μπεσέρα και Κουέβας τέθηκαν στα πλάνα του προπονητή τους αφού ήρθε η μπλε κάρτα τους.


Δεν έχουν οριστεί
Ομάδα Α-ΟΦΗ
Ομάδα Β-Ολυμπιακός


Αναβλήθηκε λόγω ΔΕΘ
Σκόντα Ξάνθη-ΑΕΚ


ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (3η)


ΑΕΚ-Εργοτέλης
Αρης-Ομάδα Α
Ατρόμητος Αθηνών-Παναθηναϊκός
Κέρκυρα-Παναιτωλικός
ΟΦΗ-Ομάδα Β
Ολυμπιακός-Σκόντα Ξάνθη
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ
ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης


* Την προσεχή Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου ορίστηκε το εξ' αναβολής ματς της 1ης αγωνιστικής, Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης. Η έναρξη του είναι στις 19:00 και θα μεταδοθεί από το Novasports 3.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...