Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Έκτακτο χαράτσι από 0,5 έως 10 ευρώ ανά τ.μ. σε όλα τα κτίσματα

Την επιβολή έκτακτου τέλους σε όλα τα κτίσματα (κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους) για φέτος και το 2012 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.


Πρόκειται για μέτρο το οποίο ...
αποφασίστηκε από την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη. Το τέλος θα ανέρχεται σε 0,5 έως 10 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ανάλογα με την επιφάνεια του ακινήτου και την αντικειμενική τιμή ζώνης της περιοχής όπου βρίσκεται.


Από το έκτακτο τέλος ακινήτων το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά το ποσό των περίπου 2 δισ. ευρώ ετησίως ενώ θα υπάρξουν και ειδικές εξαιρέσεις για ανέργους και αναπήρους.


Το τέλος θα μπορεί να εξοφληθεί, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος σε δόσεις. Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης ότι θα περικοπεί ένας μισθός από όλους τους αιρετούς της δημόσιας διοίκησης (Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπουργούς, βουλευτές, γενικούς γραμματείς κλπ) ενώ θα απευθυνθεί πρόσκληση προς τον ελληνικό εφοπλιστικό κόσμο να συμβάλει στην οικονομική ανόρθωση της χώρας, χωρίς, ωστόσο να διευκρινίσει με ποιον ακριβώς τρόπο θα συμβεί αυτό.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...