Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Δημοσιεύτηκε η φετινή λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Hollywood

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το περιοδικό Forbes δημοσίευσε τη λίστα με τους υψηλότερα αμειβόμενους ηθοποιούς του Hollywood. Δεν προκαλεί έκπληξη ότι στις δύο κορυφαίες θέσεις βρίσκονται ο Leonardo DiCaprio και ο...
Johnny Depp. Ο Leo είχε έσοδα τα οποία έφτασαν τα 77 εκ. δολάρια, ενώ ο Captain Jack Sparrow συγκέντρωσε έσοδα 50 εκ. δολαρίων. Τι συμβαίνει όμως στις υπόλοιπες θέσεις της λίστας;


Ο DiCaprio βρίσκονταν πέρυσι στην 5η θέση της λίστας και για την άνοδό του ευθύνονται οι δύο μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες που είχε στο διάστημα που μεσολάβησε: το «Νησί των Καταραμένων» και το «Inception», τα οποία συνολικά μάζεψαν ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε εισπράξεις. Ο Depp με τη σειρά του έπεσε από το περσινό νούμερο ένα, αλλά διατηρώντας υψηλά έσοδα με τη βοήθεια της νέας ταινίας των «Πειρατών της Καραϊβικής».


Στην τρίτη θέση της ετήσιας λίστας του Forbes βρίσκεται ο αγαπητός στο κοινό κωμικός Adam Sandler, με 40 εκ. δολάρια, ενώ ακολουθούν ο Will Smith με 36 και ο Tom Hanks (παρότι η «Υπόθεση Λάρι Κράουν» πάτωσε στα ταμεία) με 35 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.


Λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε δημοσιευτεί και η λίστα με τις γυναίκες ηθοποιούς, την πρώτη θέση της οποίας μοιράζονταν η Angelina Jolie και Sarah Jessica Parker με ετήσια έσοδα 30 εκ. δολαρίων. Και μόνο αυτή η διαπίστωση δείχνει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την ψαλίδα που υπάρχει στις αμοιβές ανδρών και γυναικών στο Hollywood.


Το οικονομικό περιοδικό Forbes συνέταξε τη λίστα με βάση τα εισοδήματα των ηθοποιών για το οικονομικό έτος που έληξε την 1η Μαΐου από πληροφορίες ατζέντηδων, δικηγόρων και παραγόντων της βιομηχανίας του κινηματογράφου. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τα έσοδα των ηθοποιών δεν προκύπτουν μόνο από τις συμφωνημένες αμοιβές τους, αλλά ενισχύονται με βάση συμφωνίες για να εισπράξουν και ποσοστά από τα κέρδη των εισιτηρίων των ταινιών.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...