Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Angry Birds: Από την οθόνη των smartphones πετάνε για την κινηματογραφική οθόνη!

Τα Angry Birds είναι μόδα. Αφού χρησιμοποιήθηκαν στην πετυχημένη διαφήμιση κινητής τηλεφωνίας, βάζουν ψηλότερους στόχους. 


Το διασκεδαστικότατο και εξαιρετικά εθιστικό παιχνίδι όπου ...
θυμωμένα πουλιά πολιορκούν πράσινα γουρούνια, επειδή τα τελευταία τούς έκλεψαν τα αυγά. Η υπερδημοφιλής αυτή εφαρμογή που έχει κατακτήσει τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα (σ.σ. τον περασμένο Ιούνιο ξεπέρασε τα 250 εκατομμύρια downloads παγκοσμίως) ετοιμάζεται για το μεγάλο και πιο εντυπωσιακό άλμα: εκείνο στη μεγάλη οθόνη.


Όπως γράφει το ενημερωμένο κινηματογραφικό site CinemaNews.gr, o πρώην πρόεδρος των Marvel Studios και υπεύθυνος για κινηματογραφικές επιτυχίες όπως το «Iron Man», David Maisel, προσελήφθη ως ειδικός σύμβουλος της Rovio (η σχεδιάστρια εταιρεία του παιχνιδιού) με σκοπό να τρέξουν άμεσα το σχεδιασμό για ένα «Angry Birds Movie». Όπως μάλιστα δήλωσε ο ίδιος ο Maisel στο Variety, «μέχρι τώρα είχε γίνει πολλή κουβέντα αναφορικά με μία τέτοια ταινία, πλέον όμως είναι πραγματικότητα. Η διαδικασία ξεκινά άμεσα».


Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Rovio, Mikael Hed εμφανίζεται ενθουσιασμένος με το project, την ίδια στιγμή που αποκαλύπτει πως ο Maisel δεν ήταν η πρώτη επιλογή για τη θέση του συμβούλου. Δεδομένου όμως ότι ο διακαής πόθος του Hed, ο ακριβοθώρητος George Lucas, δεν ήταν διαθέσιμος, o Maisel αποτελούσε το next-best-thing.


Ενδιαφέρον πάντως έχει το γεγονός ότι μία από τις δημοφιλείς εκδοχές του «Angry Birds» περιλαμβάνει τους φτερωτούς ήρωες του επιτυχημένου animation της Fox, «Rio», οι οποίοι ταίριαξαν μια χαρά με τη φιλοσοφία του παιχνιδιού. Μένει να δούμε λοιπόν κατά πόσο η επερχόμενη ταινία θα δανειστεί στοιχεία από το συγκεκριμένο animation.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...