Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Ποινή φυλάκισης για τον υπαρχιφύλακα που πήρε τα 20 € απο Πακιστανό

Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή καταδίκασε το αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Κω τον 42χρονο υπαρχιφύλακα που φέρεται να ζήτησε 20 ευρώ από έναν νεαρό Πακιστανό μικροπωλητή για να μην...
του κόψει κλήση για τροχονομική παράβαση! Το δικαστήριο δεν πείστηκε ότι ο αλλοδαπός είπε ψέματα για να τον παγιδεύσει, όπως υποστήριξε στην απολογία του ο κατηγορούμενος. Έτσι, τον έκρινε ένοχο για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος και του επέβαλε την ποινή που προβλέπεται.


Η υπόθεση θα εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό, καθώς ο υπαρχιφύλακας άσκησε έφεση. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν από μια εβδομάδα, όταν ο 27χρονος Πακιστανός μικροπωλητής κατέφυγε στο τμήμα Ασφαλείας της Κω και κατήγγειλε ότι ο υπαρχιφύλακας απαίτησε να του δώσει 20 ευρώ για να μην του κόψει κλήση.


Όπως κατέθεσε, του έδωσε τα χρήματα και γλίτωσε την κατά πολύ υψηλότερη παράβαση. Ο αστυνομικός συνελήφθη λίγο αργότερα από συναδέλφους του της Ασφαλείας και οδηγήθηκε στο τμήμα. Με απόφαση του Αρχηγείου της Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διατάχθηκε ΕΔΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...