Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Στρος Καν: Από εναγόμενος... ενάγων (videos)

Μήνυση κατά αξιωματούχων της αστυνομίας της Νέας Υόρκης και εισαγγελέων θα καταθέσει ο πρώην ισχυρός άνδρας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, στην περίπτωση, που πράγματι, οι...
εις βάρος του κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση καμαριέρας σε ξενοδοχείο του Μανχάταν, καταρρεύσουν. Με τη σύζυγό του, Αν Σενκλέρ, πέρασε το πρώτο βράδυ ελευθερίας του, μετά το τέλος του κατ' οίκον περιορισμού του.


Όπως μετέδωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής (01/07) το Reuters, ακόμη και εάν η υπόθεση πάρει τέτοια τροπή, εκτιμάται ότι οι πιθανότητες να βγει ο Στρος Καν κερδισμένος είναι πολύ λίγες.
Σε ιταλικό εστιατόριο δείπνησε το ίδιο βράδυ, με τη σύζυγό του και δύο φίλους, ένα άνδρα και μια γυναίκα.


“'Ενα ζευγάρι που καθόταν σε κοντινό τραπέζι πήγε και τούς συνεχάρη δια χειραψίας”, είπε μια 48χρονη πελάτισσα που ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους καθώς έβγαινε από το εστιατόριο, έξω από το οποίο υπήρχαν είκοσι δημοσιογράφοι.


Ο Στρος-Καν και η σύζυγός του ήταν χαμογελαστοί κατά την έξοδό τους από το εστιατόριο, ενώ τα φλας των φωτογράφων δεν σταμάτησαν να αναβοσβήνουν. Το ζευγάρι δεν απάντησε σε καμιά ερώτηση των δημοσιογράφων.


Ο 62χρονος Γάλλος πολιτικός και πρώην υπουργός αρκέστηκε να χαμογελάσει στους πολλούς δημοσιογράφους που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από την πολυτελή κατοικία και ζητούσαν την αντίδρασή του στην τροπή που παίρνει η υπόθεση.


Το πρωί της Παρασκευής ο δικαστής Μάικλ 'Ομπας ήρε τον κατ΄οίκον περιορισμό που είχε επιβληθεί στον Στρος-Καν, ύστερα από αίτημα των εισαγγελέων που έκριναν ότι η 32χρονη καμαριέρα από τη Γουινέα η οποία κατηγορεί τον Στρος-Καν για σεξουαλικές εγκληματικές πράξεις είπε επανειλημμένα ψέματα και οι εισαγγελείς δεν πιστεύουν πολλά απ' όσα έχει καταθέσει.


Ο Στρος-Καν μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος αλλά μόνο εντός του αμερικανικού εδάφους, καθώς η αμερικανική δικαιοσύνη έχει κρατήσει το διαβατήριό του.


Ύστερα από τη σύντομη ακροαματική διαδικασία στο ποινικό δικαστήριο του Μανχάταν ο Στρος-Καν είχε επιστρέψει στο σπίτι του το μεσημέρι.









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...