Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Φάρσα χάκερς προκάλεσε παγκόσμιο σοκ: Ο Ομπάμα «μόλις απεβίωσε»

Ο «θάνατος του Μπαράκ Ομπάμα», ανήμερα της εθνικής εορτής των Αμερικανών, πρόλαβε μέσα σε ελάχιστες ώρες και έκανε το γύρο του Διαδικτύου.


Την...
ψευδή «είδηση» μετέδωσαν χάκερς, που επιτέθηκαν στο λογαριασμό του ειδησεογραφικού δικτύου των ΗΠΑ Fox News, στο Twitter.


Γύρω στις 02.00 τη νύχτα (τοπική ώρα) της 4ης Ιουλίου, ο λογαριασμός του πολιτικού τμήματος του Fox News ξεκίνησε να ανεβάζει twits που ανακοίνωναν το θάνατο του προέδρου των ΗΠΑ, από μια επίθεση ενόπλου.


«@BarackObama μόλις απεβίωσε. Ο Πρόεδρος είναι νεκρός. Πράγματι, μια θλιμμένη 4η Ιουλίου. Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είναι νεκρός», έλεγε το πρώτο μήνυμα.


Στα επόμενα μηνύματα περιέχονταν περισσότερες λεπτομέρειες για την υποτιθέμενη επίθεση: «@BarackObama μόλις απεβίωσε. Περίπου πριν από 45 λεπτά, πυροβολήθηκε δύο φορές στην κάτω κοιλιακή χώρα και στο λαιμό. Άγνωστος δράστης. Θάνατος από αιμορραγία».


«@BarackObama πυροβολήθηκε δύο φορές στο εστιατόριο Ross στην Αϊόβα, κατά τη διάρκεια περιοδείας. RIP Obama, συλλυπητήρια στην οικογένειά του».


Οι περισσότεροι από 33 χιλιάδες άνθρωποι που ακολουθούν το Fox News στο Twitter, αναπαρήγαγαν τα μηνύματα αστραπιαία.


Η κατάσταση άρχισε να ξεκαθαρίζει όταν το τηλεοπτικό δίκτυο έστειλε ένα μήνυμα που έλεγε ότι «ξαναπήραμε τον έλεγχο του λογαριασμού μας». Οι εκπρόσωποι του δικτύου πάντως δεν ήταν διαθέσιμοι για κάποιο σχόλιο άμεσα.


Αργότερα, το Foxnews.com ανήρτησε σχετική ανακοίνωση: «Αυτές οι αναφορές είναι αναληθείς φυσικά και ο πρόεδρος περνά την γιορτή της 4ης Ιουλίου με την οικογένειά του. Χάκερς έστειλαν πολλά κακόβουλα και αναληθή μηνύματα, ότι ο πρόεδρος Ομπάμα έχει δολοφονηθεί. Η επίθεση αυτή ερευνάται και ο Foxnews.com εκφράζει τη λύπη του για την ανησυχία που μπορεί να προκάλεσαν αυτά τα μηνύματα», επισημαίνεται.


Την ευθύνη ανέλαβε μια ομάδα που αυτοαποκαλείται Script Kiddies. Το όνομα της ομάδας, στην αργκό του Διαδικτύου, χρησιμοποιείται για τους άπειρους χάκερς.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...