Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ο Δαλάι Λάμα κριτής στο Master Chef! - Πάει, τα 'χασε κι αυτός!

Ο θρησκευτικός ηγέτης του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα, αποδέχθηκε την πρόσκληση του πολυβραβευμένου Έλληνα σεφ Γιώργου Καλομπάρη (George Calombaris) και ανέλαβε το ρόλο του καλεσμένου κριτή σε ένα...
επεισόδιο του αυστραλιανού «Master Chef». Μάλιστα το επεισόδιο ήδη γυρίστηκε στη Μελβούρνη την περασμένη εβδομάδα και θα προβληθεί σε λίγες εβδομάδες από το κανάλι «ΤΕΝ».


Ο Δαλάι Λάμα μαζί με το Γιώργο Καλομπάρη και τους άλλους κριτές Matt Preston και Gary Mehigan δοκίμασαν και βαθμολόγησαν τα πιάτα των 7 φιναλίστ της εκπομπής, που δημιούργησαν ειδικά για εκείνον. Σε μια σύντομη δήλωση σχετικά με την απόφασή του, ο Δαλάι Λάμα ανέφερε ταπεινά «είμαι άνθρωπος όπως όλοι».


Όπως σχολίασε η διευθύντρια παραγωγής Caroline Spencer, πίσω από την απόφαση του Δαλάι Λάμα να πάρει μέρος στην εκπομπή κρύβεται η σεφ Kylie Kwong (η οποία ασπάστηκε πρόσφατα το βουδισμό), της οποίας τη μαγειρική είχε δοκιμάσει παλαιότερα ο θρησκευτικός ηγέτης του Θιβέτ. «Λόγω των πεποιθήσεών του έκρινε τα πιάτα με τη στενή έννοια της λέξης, όπως οι άλλοι κριτές, καθώς ο Δαλάι Λάμα δεν επιθυμεί να επικρίνει τους διαγωνιζόμενους» ανέφερε η κα. Spencer. Έσπευσε, μάλιστα, να διευκρινίσει ότι ο Δαλάι Λάμα δεν θα αμειφθεί για την εμφάνισή του στην εκπομπή.


O Γιώργος Καλομπάρης παραδέχτηκε ότι η απόφαση του θρησκευτικού ηγέτη να λάβει μέρος στην εκπομπή ναι μεν προκάλεσε σοκ, όμως, σύμφωνα με τον έτερο κριτή Matt Preston, είναι γνωστό ότι ο Δαλάι Λάμα είχε δηλώσει προσφάτως ότι «η προσφορά φαγητού είναι βασική ρίζα για όλες τις σχέσεις», άποψη που είναι και μια βασική αρχή της εκπομπής Master Chef.


Ο 76χρονος Δαλάι Λάμα έχει κατά καιρούς μιλήσει για τις διατροφικές του προτιμήσεις, μεταξύ των οποίων είναι τα ζυμαρικά, η φέτα (!), τα μανιτάρια και ο κόλιανδρος. Τρώει κρέας και απεχθάνεται τα θαλασσινά, τα κρύα πιάτα και τα λιπαρά φαγητά.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...