Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

FT Deutschland: Ποιος είναι ο τεμπέλης της Ευρωζώνης;

Πολλά από τα στερεότυπα που υπάρχουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ειδικότερα, οι Γερμανοί έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο απ’ ότι οι Νοτιοευρωπαίοι και ξοδεύουν...
γι’ αυτόν περισσότερα χρήματα, γράφουν οι Financial Times Deutschland, σε δημοσίευμά τους με τίτλο: «Ποιος είναι ο πιο τεμπέλης στην Ευρωζώνη;».


Σύμφωνα με το άρθρο, η Ελλάδα την προηγούμενη χρονιά σημείωσε σημαντικότατες επιτυχίες στην προσπάθεια εξυγίανσης της οικονομίας της, επιτυχίες, τις οποίες δεν έχει σημειώσει η Γερμανία εδώ και πολλά χρόνια, όπως η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, η μείωση των θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα και η αύξηση της φορολογίας. Πρόκειται για επιτυχίες χωρίς προηγούμενο, επισημαίνουν πολλοί οικονομολόγοι.


Παράλληλα, ο μέσος Έλληνας εργάζεται 2.119 ώρες το χρόνο, ενώ ο Γερμανός 1390 ώρες, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ. Αν και όλα αυτά τα στοιχεία δεν μπορούν να δώσουν εξήγηση στην οικονομική κρίση, σαφώς καταρρίπτουν ορισμένα συχνά χρησιμοποιούμενα στερεότυπα.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...