Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Πόπη Τσαπανίδου: Η γυναίκα της χρονιάς

Υπάρχουν μερικές γυναίκες που σου αρέσει να τις παρακολουθείς στην τηλεόραση αλλά σε mute. Υπάρχουν ακόμα περισσότερες γυναίκες που σου αρέσει να τις ακούς στο ραδιόφωνο και να μην τις βλέπεις. Η Πόπη Τσαπανίδου δεν...
ανήκει σε καμία από αυτές της κατηγορίες. Γιατί πολύ απλά θες και να την βλέπεις και να την ακούς και να την ακολουθείς (στο twitter βεβαίως βεβαίως).





Το ξέρω ότι το Life&Style έχει το εγχώριο copyright στο να ανακηρύσσει τις Γυναίκες της Χρονιάς και ότι την στήλη Women we love του Αμερικανικού Esquire την γράφουν οι πλέον αρμόδιοι. Αλλά 1) εκεί βραβεύονται δεκάδες γυναίκες τη χρονιά και 2) δεν ανήκω σε καμία κριτική επιτροπή των συγκεκριμένων θεσμών, ώστε να εκφράσω την άποψή μου. Και όπως έχει πει λίγο άκομψα ο Clint Eastwood «Opinions are like assholes. Everybody has one». Και εγώ τη δική μου άποψη για την Πόπη Τσαπανίδου θέλω να την μοιραστώ.


Γιατί είμαι σίγουρος ότι εκεί έξω κρύβονται πολλοί άντρες που κάθε πρωί στις 10 ανοίγουν την τηλεόραση για να παρακολουθήσουν την εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα». Ο καθένας για τον δικό του λόγο φυσικά. Γιατί όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται αυτό, υπάρχουν πολλοί λόγοι (όπως θα καταλάβεις και παρακάτω) για να γουστάρεις αυτή τη γυναίκα.


Ξεπερνάει κατηγορίες και επιθετικούς προσδιορισμούς


Χρησιμοποιώντας (βέβηλα σίγουρα) την ρήση - και ομώνυμο βιβλίο - του Νίτσε “Beyond good and evil”, νομίζω ότι η Τσαπανίδου είναι ακριβώς αυτό. Υπεράνω κάθε διλήμματος και έννοιας που μπορεί να τεθεί. Κι αυτό γιατί είναι πολύ δύσκολο να την χαρακτηρίσεις. Ρώτησα φίλους μου. Πολλούς. Να μου πουν την άποψή τους για εκείνη. Και οι περισσότεροι την αποκάλεσαν milf, cougar, γυναικάρα και άλλα τέτοια κοσμητικά αλλά επιφανειακά. Δεν ξέρω τι λέει αυτό για τους φίλους μου αλλά για την Πόπη Τσαπανίδου λέει πολλά. Γιατί πέρα από τη δεδομένη δημοσιογραφική της αξία, είναι τουλάχιστον τιμητικό να βρίσκουν οι άνθρωποι πολλές λέξεις για να σε χαρακτηρίσουν, ακόμα κι αν μιλάνε μόνο για την εμφάνισή σου. Η Πόπη Τσαπανίδου δεν είναι ούτε milf, ούτε cougar, ούτε συνδυασμός αυτών. Είναι μια γυναίκα που γουστάρεις να βλέπεις κάθε πρωί που ξυπνάς. Ακόμα περισσότερο κι από αυτή που κοιμάται δίπλα σου.






Έχει twitter. Για την πάρτη της.


Ξέρω πολλούς δημοσιογράφους και tv-περσόνες που έχουν δημιουργήσει λογαριασμούς online. Και είναι όλοι τους τόσο αληθινοί και ειλικρινείς #not. Ακολουθώ την @tsapanidou από τότε που έχω twitter. Και περνάει τον κελαηδοχρόνο της κυρίως απαντώντας στους followers. Πολλές φορές θέτει και ερωτήματα για να διαβάσει την άποψή σου. Ούτε διαφημίζει την εκπομπή της, ούτε προμοτάρει τον εαυτό της, ούτε προκαλεί όπως οι περισσότεροι με ατάκες και χαζά αστεία για να κερδίσει ένα retweet. Κι αν της έρθει ανεβάζει και μια φωτογραφία με κάτι που κεντρίζει την δική της προσοχή. Δεν γεμίζει το timeline σου και δεν το παρακάνει. Κι αν είσαι follower άλλων Ελληνίδων γυναικών της τηλεόρασης, καταλαβαίνεις γιατί δεν πρόκειται να την κάνεις ποτέ unfollow.


Ξέρει να διαλέγει γόβες.


Όχι, δεν είναι φετίχ μου τα παπούτσια. Κάθε άλλο. Και δεν με ενδιαφέρει αν διαλέγει κάποιος στυλίστας τις γόβες για λογαριασμό της. Γιατί η Τσαπανίδου όχι απλά αναδεικνύει τις γόβες της αλλά τις φοράει και με έναν τρόπο που θα ζήλευε η Κάρι Μπράντσο και όλες οι γυναίκες κλώνοι που δημιούργησε το Sex and the City. Μωβ, peep toe, ψηλοτάκουνες, στιλέτο, τι άλλο θες;


Λέει αυτό που θέλει


Όπου σταθεί και όπου βρεθεί. Κι αν δεν ακούσει αυτό που θέλει από τον καλεσμένο της ή τον ρεπόρτερ της, θα φροντίσει να το μάθει. Στην αρχή της σεζόν πίστευα ότι δεν θα μπορεί να διαχειριστεί τόσο τους high profile καλεσμένους της όσο και τα θέματα της επικαιρότητας. Τουλάχιστον όχι τόσο καλά όσο άλλοι. Το format όμως με τους one on one καλεσμένους που εφαρμόζεται και στις ειδήσεις, το διαχειρίζεται καλύτερα κι από την Σία Κοσιώνη. Το πρωί χρειάζεται μεγάλη μαεστρία να κάνεις έναν άνθρωπο να ενδιαφερθεί για ένα θέμα που είναι βαρύ και δύσπεπτο ακόμα και για τις ειδήσεις των 9. Και η Πόπη Τσαπανίδου κρατάει με άνεση το ραβδί του μαέστρου.


Είναι η χρονιά της. Ξεκάθαρα.


Είναι αρκετά χρόνια στην τηλεόραση. Αρκετά για να την έχεις ξαναδεί δηλαδή. Μόνο που δεν είχε βρεθεί ένας Χριστιανός τόσα χρόνια να της δώσει την ελευθερία και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που χρειαζόταν. Δεν ξέρω αν έφταιγε η Ρίκα Βαγιάνη, η κρατική τηλεόραση ή η ίδια η παρουσιάστρια, αλλά όπως και να το κάνουμε τόσα χρόνια πέρναγε και δεν ακούμπαγε. Φέτος όμως το θέμα είναι αλλιώς. Μπαίνει στο στούντιο, λέει μια καλημέρα και βλέπεις τον τηλεθεατή σούζα. Ούτε που σκέφτεται να αλλάξει κανάλι.


Για αυτούς και άλλους ανομολόγητους λόγους, το MEN 24 απονέμει με περηφάνια το βραβείο της (Ελληνίδας) Γυναίκας της Χρονιάς στην Πόπη Τσαπανίδου. Το νου σας εκεί στο ΣΚΑΪ μην κάνετε κανένα αστείο και σταματήσει η εκπομπή μέσα στις ζέστες. Είμαστε σε επικίνδυνη (ανδρικά) ηλικία…



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...