Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Osama bin Laden: πως κατάφερε να ξεφεύγει;

Ο Osama bin Laden, είχε καταφέρει ουσιαστικά για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα να εκμηδενίσει τις μεθόδους παρακολούθησης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών αφού δεν είχαν καταφέρει να τον...
εντοπίσουν μέχρι πρόσφατα.


Ο υπ’ αριθμόν 1 καταζητούμενος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Osama bin Laden δεν διέθετε τηλέφωνο ή σύνδεση στο διαδίκτυο, όμως για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν φανατικός χρήστης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και απέστελλε την ηλεκτρονική του αλληλογραφία μέσω ενός απομακρυσμένου Internet café.


Η διαδικασία που ακολουθούσε ήταν τόσο χρονοβόρα, που ακόμη και βετεράνοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών θαύμασαν το κουράγιο και την υπομονή του αρχηγού της Αλ Κάιντα. Ο Osama bin Laden πληκτρολογούσε τα ηλεκτρονικά μηνύματα σε υπολογιστή ο οποίος δεν είχε σύνδεση με τον παγκόσμιο ιστό. Στη συνέχεια τοποθετούσε την ηλεκτρονική αλληλογραφία σε έναν σκληρό δίσκο τον οποίο και εμπιστευόταν σε πιστό ακόλουθό του.


Κατόπιν, τα e-mail αποστέλλονταν μέσω internet café και ο έμπιστος του αρχηγού της Αλ Κάιντα αποθήκευε στο σκληρό δίσκο οποιαδήποτε εισερχόμενη αλληλογραφία την οποία και επέστρεφε για να μπορέσει ο Osama bin Laden να τη διαβάσει σε offline mode. Οι μυστικοί πράκτορες έχουν κατασχέσει τους σκληρούς δίσκους που βρήκαν και στοχεύουν να συνεχίσουν τις έρευνες για την εξάρθρωση ολόκληρης της Αλ Κάιντα.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...